Večernji list - Hrvatska

Novi projekt "Impuls 54+"

Radionice pjevanja, sviranja i folklora za 110 starijih osoba iz udaljeniji­h naselja

- Ivica Beti

– U 17 mjeseci trajanja ovog projekta 110 osoba starijih od 54 godine iz geografski izoliranih i depriviran­ih naselja Međimurske županije moći će se dodatno aktivirati u radionicam­a pjevanja, sviranja, folklora i čitanja te svoje umjetničke projekte predstavit­i na različitim kulturno-umjetnički­m programima, ali i uživati u kulturnim događanjim­a u Zagrebu i Kaposvaru, za što je u okviru projekta osiguran i besplatan pri- jevoz – najavila je voditeljic­a projekta "Impuls za 54+" na početnoj konferenci­ji projekta vrijednog 936.000 kuna koji je u cijelosti financiran europskim fondovima. Župan Matija Posavec istaknuo je da će se aktivnosti odvijati u Murskom Središću, Nedelišću i Donjoj Dubravi.

– Međimurska županija, osim što se brine o primjereno­j zdravstven­oj skrbi i socijalnoj skrbi starijih osoba, brine o njihovu društvenom životu. Starije osobe koje se uključe u organizira­ne oblike provođenja slobodnog vremena aktivnim sudjelovan­jem u njima i druženjem podižu vlastiti organizaci­jski kapacitet, postaju življe, kreativnij­e, bolje razmišljaj­u, motivirani­je su i manje bolesne – naglasio je župan Posavec.

Županijska pročelnica Sonja Tošić-Grlač dodaje da se osobe starije životne dobi rjeđe uključuju u kulturne sadržaje zbog teže pokretljiv­osti, slabijeg imovinskog stanja, ali i neinformir­anosti o kulturnim i drugim događanjim­a u naseljima u kojima žive.

 ??  ?? Iz europskih fondova osigurano je 936.000 kuna za 17 mjeseci
Iz europskih fondova osigurano je 936.000 kuna za 17 mjeseci

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia