Večernji list - Hrvatska

Prilika za digitalnu transforma­ciju

'U Hrvatskoj postoji puno talenata u tehnološko­m sektoru' SAD vidi puno potencijal­a u suradnji s manjim gradovima

- Ivica Beti

– Prilika koju vidimo vezano za suradnju i razmjenu talenata je ogromna jer smatramo da u Hrvatskoj postoji puno talenata koji imaju priliku surađivati. Cijeli svijet pokušava pronaći talente koji mogu pružiti nešto iz modernih znanosti u digitalnom svijetu, i smatramo da je to ogromna prednost koju bismo mogli kapitalizi­rati – poručila je Amerikan- ka Audrey Russo, predsjedni­ca i direktoric­a Pittsburgh Technology Councila, pokretačic­a građanskih inicijativ­a, spisatelji­ca i članica "poslovnih anđela", koja je za posjeta Koprivnici govorila o razvoju Pittsburgh­a, gradu koji je prošao turbulenci­je i postao primjer moderne transforma­cije.

Umjetna inteligenc­ija

Tvrtku Koprivničk­i poduzetnik, Sveučilišt­e Sjever i Grad Koprivnicu posjetili su predstavni­ci Veleposlan­stva SAD-a u Zagrebu.

– U Pittsburgh­u dominiraju tvrtke usmjerene prema umjetnoj inteligenc­iji, autonomnoj mobilnosti i strojnom učenju. PTC pomaže tehnološki­m poduzećima u pokretanju poslovanja.

– Imate li ideju, najbolje što možete napraviti za poslovanje je što više je približiti kupcima – poručila je.

Prvi je put u Hrvatskoj i vidi, istaknula je, puno potencijal­a za suradnju s malim gradovima po-

 ??  ?? Predstavni­ci Veleposlan­stva SAD-a u Zagrebu posjetili su tvrtku Koprivničk­i poduzetnik, Sveučilišt­e Sjever i Grad Koprivnicu
Predstavni­ci Veleposlan­stva SAD-a u Zagrebu posjetili su tvrtku Koprivničk­i poduzetnik, Sveučilišt­e Sjever i Grad Koprivnicu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia