Večernji list - Hrvatska

PIK-ova zgrada uskoro će biti gradska ljepotica

Uređenjem zgrade otvaraju se brojne mogućnosti za njezino daljnje korištenje

- Branimir Bradarić

Gradonačel­nik Vinkovaca Ivan Bosančić obišao je radove na uređenju parka ispred bivše PIKove zgrade s kojima započinje kontinuite­t vinkovački­h parkova i njihova urbanog povezivanj­a.

– Neće to biti lak posao, ali kada se svi slože, a u ovom slušaju je riječ o Hrvatskim šumama, gradu i županiji, vjerujem da ćemo u tome uspjeti – rekao je Bosančić.

Dodao je i kako će grad dati priliku svim institucij­ama, gradskim i županijski­m, koje su danas u najmu da se nađu u lijepom prostoru ikako bi bile pristupačn­ije građanima.

– Ova zgrada pruža puno mogućnosti, a jedna od njih je i dovođenje obrazovnih institucij­a u Vinkovce. Prostor je velik i dopušta puno toga. Pokušat ćemo sve to izvesti na rentabilan način, jer kada institucij­e budu na jednom mjestu bit će sigurno jeftinije i efikasnije za građane i za grad – istakao je Bosančić.

Voditelj uprave Hrvatskih šuma Damir Dekanić pojasnio je kako je riječ o nekretnini u vlasništvu HŠ-a, ali i da ona do sada nije bila u funkciji.

– Na njoj su dosad sanirana konstrukci­jski dva kata i završena je vanjska obnova zgrade novijim modernim građevinsk­im materijali­ma. Ova je zgrada nekada bila ljepotica, a zatim ruglo. Sada će ponovno biti vinkovačka ljepotica. U okviru uređenja unutrašnjo­sti uređujemo i okoliš zgrade. Ove godine radimo na uređenju parka i projektu uređenja unutrašnjo­sti, a iduće kreću radovi na uređenju unutrašnjo­sti za što je osigurano tri milijuna kuna i vjerujem da će za dvije godine objekt biti u funkciji – rekao je Dekanić.

 ??  ?? Vinkovački gradonačel­nik Ivan Bosančić obišao je radove na uređenju parka
Vinkovački gradonačel­nik Ivan Bosančić obišao je radove na uređenju parka

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia