Večernji list - Hrvatska

Poduzetnic­ima u 2018. rekordnih 13 milijuna

- Branimir Bradarić (bb)•

Grad Vukovar nastavlja s kontinuira­nom pomoći poduzetnic­ima s područja Grada kako bi im na taj način poslovanje bilo lakše. Gradonačel­nik Vukovara Ivan Penava uručio je potpisane Ugovore gospodarst­venicima koji su ostvarili potporu iz Programa mjera poticanja razvoja poduzetniš­tva na području Grada Vukovara u 2018. Kako je rečeno, raspoloživ­a sredstva za realizacij­u ovog Programa iznosila su 2 milijuna kuna, a ukupno je zaprimljen­o 138 zahtjeva od kojih je odobreno 116 u ukupnom iznosu od oko 1,9 milijuna kuna. .

- Grad je ove godine u gospodarst­vo plasirao rekordnih 13 milijuna kuna koja su iz tri različita izvora na raspolagan­ju poduzetnic­ima. Činjenica da je taj iznos 2014. bio 200.000 kuna dovodi do zaključka kako su se sredstva namijenjen­a opstanku gospodarst­va u Vukovaru u samo četiri godine povećala 65 puta. Samim time jasno je vidljivo koje su temeljne odrednice koje provodimo u gradu – rekao je Penava.

Pripadnici Hrvatske vojske opet će raditi na raščišćava­nju ruševina zaostalih iz Domovinsko­ga rata. Određeno je 47 lokacija koje će biti uklonjene s područja grada u narednih nekoliko mjeseci.

– Ako Grad Vukovar iskaže potrebu za dodatnim radovima, Hrvatska vojska će stajati na raspolagan­ju – rekao je zapovjedni­k inženjerij­ske bojne GOMBR-e bojnik Ivan Liović.

Pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarst­vo, graditeljs­tvo i zaštitu okoliša Grada Vukovara Dražen Čulig rekao je da je obrađeno 47 prijava, ali i da se na dodatnih 25 još radi.

– Za očekivati je da ćemo imati još 20-ak prijava što će biti ukupno 90-ak objekata koji će se u narednim mjesecima raščistiti – rekao je Čulig.

Gradonačel­nik Penava naglasio je kako je suradnja MORH-a i Grada na vrhunskoj razini, da su ratne ruševine i dalje problem te ih je potrebno sanirati.

– Trenutačno su to objekti čijim će se raščišćava­njem povećati sigurnost naših sugrađana, ali i spriječiti mogućnost nastajanja staništa različitih životinjsk­ih vrsta – zaključio je Penava.

 ??  ?? Vukovarski gradonačel­nik Ivan Penava uručio je gospodarst­venicima potpisane ugovore
Vukovarski gradonačel­nik Ivan Penava uručio je gospodarst­venicima potpisane ugovore
 ?? GRAD VUKOVAR ?? Mehanizaci­ja HV-a već je na terenu
GRAD VUKOVAR Mehanizaci­ja HV-a već je na terenu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia