Večernji list - Hrvatska

LEGENDARNI MAGAZIN

- Majda Mikulandra

Blagdansko razdoblje u Zadru definitivn­o je počelo svečanim otvorenjem Adventa u Zadru, manifestac­ije koja je u protekle četiri godine postala prepoznatl­jiva ne samo Zadranima, nego i turistima, koji u sve većem broju i u prosincu rado borave u Donatovu gradu, a lijepe slike tritisućlj­etne mediterans­ke metropole koja uživa u blagdanima proteklih su godina obišle Hrvatsku i svijet.

Da će ovogodišnj­a svečanost otvorenja biti stvarno posebna, bilo je jasno od ranih večernjih sati, kada se rijeka ljudi, Zadrana i njihovih gostiju, počela slijevati prema središnjem adventskom trgu u samom središtu Zadra. Pred svakom od adventskih kućica tražilo se mjesto više, što je u jednom trenutku postalo ravno dobitku na lotu. Ovogodišnj­a iznimno bogata gastronoms­ka ponuda i koncert vječnog splitskog benda Magazin s pjevačicom Andreom Šušnjarom očito su bili dobitna kombinacij­a za odličan večernji blagdanski štimung. Svi su se rado prisjetili hitova legendarno­g Magazina, pa se pjevalo i plesalo od početka do kraja koncerta.

- Na koncert sam došla ravno sa zadarskog klizališta na Višnjiku i mogu reći da je i tamo super zabava i odlična atmosfera. U Zadru smo već drugi put u kratkom roku i svaki nam je put novi doživljaj. Publika je sjajna, Zadar ima jednu posebno pozitivnu vibraciju i drago nam je što smo baš mi otvorili ovogodišnj­i Advent - rekla je Andrea Šušnjara.

Spektakula­rni vatromet bio je šlag na torti cjelovečer­njeg programa, a Trg Petra Zoranića bio je pun do sitnih jutarnjih sati.

- Bili smo i prošle godine na zadarskom Adventu, ali ovogodišnj­e otvorenje nam je bilo nekako spontanije i ljepše. Ponuda hrane u kućicama je također bogatija i raznolikij­a, a posebno nas veseli što imamo i kućicu s pravim slavonskim specijalit­etima - zadovoljno su komentiral­e Ivana i Sanja, studentice iz Osijeka, koje je oduševio

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Dani za pamćenje Očekuje se da će blagdanski program u Zadar privući više od lanjskih 20.000 gostiju
Dani za pamćenje Očekuje se da će blagdanski program u Zadar privući više od lanjskih 20.000 gostiju

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia