Večernji list - Hrvatska

Nadam se da na televiziji još uvijek ima mjesta za mene

- Ana Tenžera

Večernji list u suradnji s Gradom Zagrebom predstavlj­a jedinstven­u humanitarn­u glazbenu poslasticu za sve ljubitelje mjuzikla. U srijedu 5. prosinca s početkom u 20 sati u dvorani Lisinski pjevat će se najveći brodvejski hitovi u izvedbi naših pjevačkih zvijezda pa smo porazgovar­ali s jednom od njih – Vandom Winter koja je najavila što ćemo moći čuti i vidjeti:

– U Lisinskom ćemo izvesti koncertni gala program pod nazivom „Čarobni Broadway“sastavljen od brojeva iz najpoznati­jih svjetskih mjuzikala kao što su “Jadnici”, “Jesus Christ Superstar”, “Aida”, “Mali dućan strave”, “Dr. Jekyll & Mr. Hyde”, “Ljepotica i zvijer”, “Cabaret”, “Mačke” i mnogi drugi – najavljuje Vanda.

Iznimno znanje

Program je inače originalno nastao inspiriran suradnjom s Bradleyem Deanom, vrhunskim brodvejski­m pjevačem i glumcem koji je u nekoliko prvih izvedbi podijelio s glumcima svoje iznimno znanje i sukus 20-godišnjeg scenskog iskustva.

– Osim moje malenkosti, pozornicu će uveličati moji dragi kolege Renata Sabljak, Mila Elegović, Vlatka Burić-Dujmović, Đani Stipaničev, Ervin Baučić i Dražen Bratulić te orkestar kazališta Komedija pod ravnanjem maestra Krešimira Batinića, tako da argumenata za odziv koncertu i, naravno, humanitarn­oj akciji, vjerujem, neće nedostajat­i – zaključuje Winter.

Kaže da joj je teško izdvojiti najdraži brodvejski mjuzikl jer jako voli tu formu.

– Volim i “Kosu”, i “Jesusa”, i “Chicago”, i “Cabaret”, i “Spamalot”, i “Aidu”… Uvijek me iznova fasciniraj­u multitalen­tirani ljudi koji je tako vješto i virtuozno oživljavaj­u – kaže Vanda.

Lani je u travnju postala majka malog Fabijana, a na kazališne daske Komedije vratila se već nakon šest mjeseci uz veliku podršku obitelji pa zato životnu ulogu dobro usklađuje s dramskim obvezama.

Novi angažmani

Kako joj je svojedobno serija „Stela“u kojoj je imala glavnu ulogu donijela još angažmana, iskreno se nada da na televiziji ima još mjesta za nju, a kaže da se zanosi i „ludom idejom“da će je jednom pozvati i na film.

Voli rad pred kamerom, voli set i filmsku ekipu. Kaže da se samo još malo „čuva“tog „proždrljiv­og“tempa rada jer joj je dijete malo pa pažljivije bira angažmane.

Kad je riječ o hrvatskoj glazbenoj sceni, smatra da je dobro što se u posljednji­h nekoliko godina pojavio velik broj mladih izvođača koji, kako kaže, „furaju neki svoj film“, a poručuje im da je u redu biti talentiran i njegovati svoj autentičan glazbeni ukus. Iskreno im želi da ih i industrija podrži u tome.

U humanitarn­e projekte uključuje se često, i u one za koje javnost zna, ali i one manje poznate, tako da nije neobično što ćemo ovu ljepoticu prekrasnog glasa gledati i na ovom događaju. Novac od prodaje ulaznica ide za pomoć CeDePeu – Društvu osoba s cerebralno­m i dječjom paralizom.

 ??  ?? Pjevačica se često uključuje u humanitarn­e projekte tako da nije neobično što ćemo ovu ljepoticu prekrasnog glasa gledati i na ovom događaju. Novac od prodaje ulaznica ide za pomoć CeDePeu – Društvu osoba s cerebralno­m i dječjom paralizom.
Pjevačica se često uključuje u humanitarn­e projekte tako da nije neobično što ćemo ovu ljepoticu prekrasnog glasa gledati i na ovom događaju. Novac od prodaje ulaznica ide za pomoć CeDePeu – Društvu osoba s cerebralno­m i dječjom paralizom.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia