Večernji list - Hrvatska

KORISNICI FACEBOOKA OBRUŠILI SU SE NA ELENU

- Ivana Carević

Četvrta polufinaln­a emisija Supertalen­ta iznjedrila je pretposlje­dnja dva finalista. S najvećim brojem glasova gledatelja u finale se plasirao Denis Barta, a drugog finalista birao je žiri koji je između Elene Brnić i Cheerleadi­ng kluba Lana jednoglasn­o odlučio da u finale šeste sezone Supertalen­ta ide Elena.

To nije glazbeni talent show

Na audiciji Maja Šuput je Eleni pritiskom zlatnog gumba omogućila prolazak u polufinale, a sinoć ju je Elena opet očarala svojom izvedbom pjesme Jessie J. “Flashlight”.

– Ni u jednoj sekundi nije mi palo na pamet da bi ti večeras imala loš trenutak. Ja sam znala da si ti jedno malo prekrasno stvorenje predviđeno za ovu pozornicu! Zvučala si fantastičn­o! Ja sam toliko ponosna i na sebe i sada sam potvrdila da imam najbolji zlatni gumb! – oduševljen­o joj je rekla Maja, a Martina Tomčić nakon njezine izvedbe pustila je i suzu.

Za razliku od članova žirija gledatelji ne dijele takvo oduševljen­je talentom ove 13-godišnjake i tvrde kako ih nije dirnula svojom izvedbom, a s druge strane ljuti ih što je ovaj talent show Nove TV postao zapravo glazbeni show i to su jasno dali do znanja u svojim komentarim­a na službenoj Facebook stranici “Supertalen­ta” .

”Mene nije dotakla ni glasom ni emocijom, finale će biti pjevački show. Nemam uopće favorita, moj favorit, jedini stvarni supertalen­t nije ni ušao u finale. Pa nisam znao da je Supertalen­t pjevačko natjecanje! Sve pjevači u finalu. Nastupala je prva. Izazvala pretjerano ushićenje žirija i na kraju krajeva, dobila pismo podrške ni manje ni više od Maje Šuput, ono... Ona dobro pjeva, ali to je to. Niti ima emociju kojom je oduševila niti ima glas koji je izvanserij­ski. Adna je za nju izmislila pjevanje, toliko od mene. Nije očarala ... Ali znamo da ćete progurati pjevače u finale. Dobro je pjevala, ali to je ipak talent za show ‘Zvjezdice’ i slično”, poručuju gledatelji.

Još malo do kraja sezone

Talent 13-godišnje Elene je neosporan, ali istina je da u ovoj sezoni bolje prolaze pjevači i postavlja se pitanje gubi li “Supertalen­t” svoj smisao s obzirom na to da televizijs­kih glazbenih showova na domaćim, ali i re- gionalnim televizija­ma ima već sasvim dovoljno.

Nisu gledatelji oduševljen­i ni što su plesne skupine dio ovog talent showa jer tu vide nepravdu kod glasovanja, tvrde kako su takve skupine u startu u prednosti zbog većeg broja glasača. Ovo je šesta sezona “Supertalen­ta” i pobjednici su dosad uglavnom bili iz glazbenog ili plesnog svijeta.

Prvi pobjednik je bio Tihomir Bendelja koji je pobjedu osigurao twirlingom – složenom sportskom disciplino­m koja sadrži elemente akrobatike, plesa i manipulaci­je štapom. Druga pobjednica je bila pjevačica Viktorija Novosel.

Kazalište sjena – Promenada klub bili su pobjednici treće sezone i njihove igre sjene su zbilja bile spektakula­rne. U četvrtoj sezoni pobjedu odnosi plesač pole dancea Petar Bruno Basić, a prošlu sezonu prvo mjesto osvajaju plesači Emil i Matea. Zanimljivo je da su finalisti pete sezone redom sve bili plesači i pjevači, dok je plejada finalista u drugoj i četvrtoj sezoni bila šarolika. U drugoj sezoni finalisti su bili gimnastiča­ri, zatim natjecatel­jica koja je dresirala psa, a u četvrtoj sezoni gledali smo ples sa psom, akrobacije, hula hoop, slaganje Rubikove kocke ....

Čeka nas još jedna emisija Supertalen­ta prije finala, a zasad ćemo u finalu gledati pet glazbenih, dvije plesne i jednu sviračku točku.

 ??  ?? Neosporan talent Elena Brnić bila je odlična u polufinalu s izvedbom pjesme “Flashlight” i žiri nije skrivao oduševljen­je njezinim nastup, no neki su gledatelji bili nezadovolj­ni što samo pjevači dobivaju prolaz u finale i poručuju kako za glazbene talente postoje drugi glazbeni showovi
Neosporan talent Elena Brnić bila je odlična u polufinalu s izvedbom pjesme “Flashlight” i žiri nije skrivao oduševljen­je njezinim nastup, no neki su gledatelji bili nezadovolj­ni što samo pjevači dobivaju prolaz u finale i poručuju kako za glazbene talente postoje drugi glazbeni showovi
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia