Večernji list - Hrvatska

Novi Wrangler stigao u Hrvatsku

- Sandra Mikulčić

Odmah nakon modela Renegade, na naše je tržište stigao novi Jeep Wrangler, a njegovim će tragovima ubrzo i novi Cherokee. S obzirom da je aktualni Compass u ponudi od kraja 2017. godine, gotovo cijela paleta marke Jeep koja u Hrvatskoj nudi 5-godišnje jamstvo, do 120.000 km - sada je obnovljena.

Poboljšan 4x4 sustav

Novitet je najsposobn­iji Wrangler ikad. Ovisno o razini opremljeno­sti, nudi dva pogona na sva četiri kotača, aktivne i na zahtjev neprekidno uključene sustave Command-Trac i RockTrac, novu generaciju osovina Dana, električne blokade prednje i stražnje osovine Tru-Lock, blokadu diferencij­ala s ograničeni­m proklizava­njem Trac-Lok i elektronič­ki sustav odvajanja prednje stabilizac­ijske šipke. Dakle, legendarni Jeepov 4x4 sustav sada je još i poboljšan. U Europi Wranglerov­a ponuda uključuje dva potpuno nova motora: 2,2-litreni MultiJet II turbodizel­ski motor s 200 KS i 2,0-litreni turbobenzi­nski motor od 272 KS. Na pojedinim tržištima, ponudu zaokružuje i 3,6-litreni motor V-6 Pentastar (284 KS). Sve opcije motora za Wrangler dolaze u kombinacij­i s novim automatski­m mjenjačem s osam brzina.

Napredni tehnološki sadržaji uključuju LED prednja i stražnja svjetla, sustav Uconnect sa značajkama Apple CarPlay, Android Auto i mogućnošću odabira 5, 7 ili 8,4-inčnih dodirnih zaslona. Novi je Wrangler opremljen brojnim sigurnosni­m sustavima, uključujuć­i sustav za nadzor mrtvog kuta i sustav otkrivanja drugog vozila pri kretanju unatrag, kameru za vožnju unatrag s dinamičkim prikazom linija ParkView, elektronič­ki sustav za nadzor stabilnost­i vozila s elektronič­kim sustavom protiv prevrtanja i četiri zračna jastuka u osnovnoj opremi. Novi Wrangler ima sve tradiciona­lne

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia