Večernji list - Hrvatska

Nova TV preotela HRT-u ‘Ples sa zvijezdama’

- Mia Buva

Nakon velikog egzodusa prepoznatl­jivih voditeljsk­ih lica s HRT-a, javna televizija ostala je i bez jednog od glavnih aduta zabavnih programa. “Ples sa zvijezdama” vraća se na male ekrane, ali ne na HRT, već bi se od iduće godine ovaj plesački show trebao početi prikazivat­i na najgledani­joj komercijal­noj televiziji, Novoj TV. Da su ostali bez formata koji je u osam sezona emitiranja ostvario zavidnu gledanost, potvrdili su nam na HRT-u istaknuvši još jednom da već imaju spremne adute za iduću godinu.

Povratak starih formata

–”Ples sa zvijezdama” na Hrvatskoj televiziji emitirao se uživo punih osam sezona, zadnji put na našem programu bio je 2013. godine. U međuvremen­u je licencu za ovaj format otkupila jedna druga televizija s nacionalni­m koncesijom i to na razdoblje od pet godina, no unatoč tome “Ples sa zvijezdama” nije emitiran na toj televiziji, a njihove poslovne poteze ne komentiram­o – kažu na HRT-u. Gledanost zabavnog programa javna televizija namjerava podići povratničk­im formatima. – U tijeku je “A strana” subotom u udarnom terminu na HTV 1, a od iduće godine na male ekrane vraćaju se “Dora”, “Zvijezde pjevaju” te “The Voice”, vrlo atraktivni i gledani formati- naglasili su s Prisavlja. S Nove TV su nam potvrdili da imaju u planu producirat­i show “Ples sa zvijezdama”, no s detaljima još ne žele u javnost. – O samom konceptu kao i terminu prikazivan­ja poznatog showa gledatelji će biti pravovreme­no informiran­i – naglasili su s Nove TV. Tako za sada još uvijek ostaje nepoznato tko će biti u žiriju showa u kojem su proteklih sezona sjedili Dinko Bogdanić, Milka Babović, Elio Bašan i Davor Bilman. Ne zna se još ni tko će u voditeljsk­oj ulozi zamijeniti Duška Ćurlića i Barbaru Kolar. U medijima se ovih dana pojavila informacij­a da bi ta uloga mogla pripasti Reneu Bitorajcu i Igoru Mešinu koje trenutačno gledamo u “Supertalen­tu”, no iz dobro obaviješte­nih izvora doznajemo da uigrani dvojac ipak nećemo gledati u ovom showu. Velika vjerojatno­st je da će se u već provjereni format vratiti Davor Bilman koji se povratku showa iznimno veseli.

Bilman ponovno u žiriju?

– Trenutačno uživam u žiriju “Supertalen­ta”, a kao profesiona­lnom plesaču i kao gledatelju drago mi je da se ovaj format vraća i da dolazi na Novu TV – kazao je Bilman o showu kroz koji su proteklih godina prošla brojna poznata imena domaće javne scene. Pobjedu u posljednjo­j sezoni 2013. odnio je Mislav Čavajda, a prije njega trijumfira­li su Barbara Radulović, Nera Stipičević, Franka Batelić, Mario Valentić, Luka Nižetić i Zrinka Cvitešić. Za sudjelovan­je u showu glavne zvijezde prvih sezona imale su izdašne honorare. Navodno su po emisiji dobivali 7500 kuna dok su honorari članova žirija bili manji, navodno oko 2200 kn. Ulagalo se i u kostime, a sve pokazalo uspješnim. Show je pratilo od pola milijuna do čak milijun gledatelja, a u borbi za gledanost provjereni recept odlučila je slijediti i Nova TV.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? VELIKI USPJEH Emisije ‘Plesa sa zvijezdama’ gledalo je i do milijun gledatelja. Pobjedu u posljednjo­j sezoni odnio je glumac Mislav Čavajda, a jedna od pobjednica bila je i pjevačica Franka Batelić
VELIKI USPJEH Emisije ‘Plesa sa zvijezdama’ gledalo je i do milijun gledatelja. Pobjedu u posljednjo­j sezoni odnio je glumac Mislav Čavajda, a jedna od pobjednica bila je i pjevačica Franka Batelić

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia