Večernji list - Hrvatska

Nantesom KLUB: NEMAMO ODGOVOR Červar: Čekam novi potez kluba

Lino Červar više nije trener PPD Zagreba. U klubu kažu da ne znaju kakvo objašnjenj­e ponuditi jer je Lino sam uoči utakmice s izjavio da odlazi i još naveo razloge

- Damir Mrvec

Lino Červar, sad već bivši trener PPD Zagreba, nije od kluba dobio željene odgovore koje je zahtijevao dan ranije, nakon utakmice u Varaždinu protiv Nexea. Podsjetimo, Lino je na konferenci­ji za tisak između ostalog rekao:

– Očekujem da se klub u što kraćem roku izjasni i objasni zašto sam morao otići. I želim konkretno, objektivno objašnjenj­e – istaknuo je Lino.

Izvanredno zbog Gorice?!

Klub je, doduše, sazvao izvanrednu konferenci­ju za medije jučer, ali tema nije bio Lino Červar?!

– Sazvali smo izvanrednu konferenci­ju kako bismo potpisali poslovno-sportski ugovor s rukometnim klubom Gorica. Htjeli smo da naši mladi igrači i mladi igrači koje dovedemo izvan Zagreba negdje igraju Premijer ligu i čekaju priliku da se nametnu za našu prvu momčad. U Gorici je trenutačno na posudbi naš igrač Vrdoljak, a ovih dana tamo odlaze vratar Vekić, igrači Šafranko i Ljubić te trener Nikolić. Imamo još nekoliko igrača na posudbi u drugim klubovima kao što su Medić u Dubravi te Bahtijarev­ić, Šehić i Strbad u Sesvetama, ali njih nismo htjeli povući u Goricu do kraja ove sezone – istaknuo je Vedran Šupuković, direktor kluba.

No malo koga zanima suradnja s Goricom. Što je s Linom Červarom?

– U klubu smo bili iznenađeni njegovim prozivanje­m da se očitujemo. Ne znam što bismo se mi trebali očitovati ili objašnjava­ti javnosti. To ćete morati njega pitati. Samo znam da je samoinicij­ativno uoči utakmice s Nantesom rekao da će voditi još nekoliko utakmica i da onda odlazi s klupe. Dogovor je bio da mi to kažemo javnosti, a ne on. Ali dobro. Činjenica je da smo uoči te utakmice bili na sastanku s Červarom i on je sam iznio razloge zašto više neće biti prvi trener. Rekao je da je prezauzet poslom s reprezenta­cijom, ali i novim angažmanom kao šef struke svih mlađih selekcija Hrvatske. Jasno, imao je i privatnih problema i, što se tih problema tiče, klub mu je maksimalno izlazio u susret. Primjerice, nije putovao s momčadi na gostovanja u SEHA Gazprom ligi. Dakle, sve je jasno. On je sam rekao da više ne želi biti trener, a sada odjednom mijenja priču – kaže Šupuković.

Očigledno se nešto u međuvremen­u dogodilo, i to prije i nakon utakmice s Nantesom.

– Ne znam što bi se moglo dogoditi. Bio sam u svlačionic­i prije utakmice, na poluvremen­u i nakon utakmice i nije bilo ništa problemati­čno. Čuo sam kasnije da se kratko zadržao na službenoj konferenci­ji za medije i to je to – rekao je Božidar Jović, glavni menadžer kluba.

Dakle, klub nije imao nikakav problem s Linom Červarom?

– Naravno da nije. Dobro smo surađivali, nije bilo nikakvih tenzija. Bilo je možda nekih različitih razmišljan­ja o igri, ali to je uobičajeno u svakom sportskom klubu. Osobno sam imao dobru suradnju s Červarom i o njemu mogu reći sve samo najbolje. I još me više čudi njegova izjava da ga deset godina potkopavaj­u. Tko ga potkopava? Neka javno kaže njihova imena – naglasio je direktor PPD Zagreba.

Nisu klubovi, nego krugovi

I tu se moram ispričati čitateljim­a i Lini jer sam pogrešno prenio njegovu izjavu. Na pitanje tko ga potkopava rekao je u Varaždinu – rukometni krugovi. Čuo sam klubovi pa je to tako izašlo u novinama. Eto, nisu klubovi, nego krugovi.

– Još jednom ponavljam, s Červarom klub nije imao nikakvih sukoba i zaista ne znam što bismo mu trebali objasniti kad je sve sam lijepo objasnio i naveo razloge zašto odlazi – dodao je Šupuković.

Lino Červar, eto, nije dočekao konkretne i objektivne odgovore.

– Za sada više neću ništa ko- mentirati. Na potezu je klub. Čekam njihov potez i onda ću se oglasiti – rekao je Červar. Koji su to i kakvi potezi? – Znaju u klubu to jako dobro – bio je kratak Lino.

Dakle, Lino Červar više nije u klubu ni trener, ni šef stručnog štaba ni savjetnik?

– Za nas je to završena priča. U preostale tri utakmice u SEHA Gazprom ligi, u gostima kod Steaue i Izviđača te kod kuće s Vojvodinom 18. prosinca, momčad će voditi postojeći stručni štab, Davor Rokavec i Tonči Valčić – istaknuo je Božidar Jović.

Pitanje je tko će voditi klub u najvažnijo­j utakmici sezone, u veljači protiv Skjerna u Ligi prvaka. Pobjeda nad danskom momčadi znači prolazak u osminu finala.

– Kad završi ovaj dio sezone, 18. prosinca, sjest ćemo i vidjeti kako dalje. Imamo dvadesetak dana, koliko će trajati stanka, da pronađemo rješenje – zaključio je Vedran Šupuković.

Kako bilo, Lino je u nasljedstv­o ostavio sjajne rezultate, klub je vodeći u SEHA Gazprom ligi, a u Ligi prvaka peti u skupini s osam bodova.

 ??  ?? Ostao je sam, u klubu ne znaju zašto je promijenio mišljenje o svom odlasku s klupe – Lino Červar
Ostao je sam, u klubu ne znaju zašto je promijenio mišljenje o svom odlasku s klupe – Lino Červar
 ??  ?? BOŽIDAR JOVIĆ, glavni menadžer kluba: Za nas je Lino Červar završena priča. Hvala mu na svemu u ovoj sezoni
BOŽIDAR JOVIĆ, glavni menadžer kluba: Za nas je Lino Červar završena priča. Hvala mu na svemu u ovoj sezoni
 ??  ?? VEDRAN ŠUPUKOVIĆ, direktor kluba: Lino se sam povukao, osobno sam sjajno surađivao s njime u ovom dijelu sezone
VEDRAN ŠUPUKOVIĆ, direktor kluba: Lino se sam povukao, osobno sam sjajno surađivao s njime u ovom dijelu sezone
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia