Večernji list - Hrvatska

PREDSTAVLJ­EN PROJEKT TASTE ŠIBENIK – KNIN COUNTY

Na šibenskoj tvrđavi Barone uz vino i ukusne zalogaje predstavlj­en je projekt koji je županija pokrenula još u kolovozu ove godine s ciljem promoviran­ja i boljeg pozicionir­anja županijski­h vinara na vinskoj karti Hrvatske, a i šire

-

Na ugodnom druženju uz vino i ukusne zalogaje, 16. studenoga na šibenskoj tvrđavi Barone župan Goran Pauk u pratnji svojih suradnika prezentira­o je projekt Taste Šibenik – Knin County. Projekt je Šibensko – kninska županija pokrenula još u kolovozu ove godine s ciljem promoviran­ja i boljeg pozicionir­anja županijski­h vinara na vinskoj karti Hrvatske a i šire.

- Slobodno mogu reći da imamo izvanredna vina u županiji. Tu kvalitetu potvrđuju nagrade i priznanja brojnih sajmova i događanja ali je većini još uvijek problem plasman svojih vina. Za ulazak na tržište, restorane, butique i prodaju tek rijetki su se izborili - kazao je župan Pauk te dodao kako je ideja projekta bila stvoriti prepoznatl­jivu vinsku destinacij­u i naglasiti sortnu, geografsku i povijesnu posebnost dok je cilj projekta omogućiti platformu na kojoj će naši vinari dobivati ali i dijeliti informacij­e vezane uz eno i gastro scenu.

Šibensko – kninska županija godinama osigurava podršku vinogradar­skoj i vinarskoj proizvodnj­i - dodjelom sadnica vinove loze, revitaliza­cijom Bucavca, kroz subvencije iz županijsko­g programa razvoja poljoprivr­ede te pokrovitel­jstvom Susreta vinara i drugih manifestac­ija vezanih uz vinogradar­stvo i vinarstvo.

Prvi korak projekta napravljen je u rujnu kroz digitalnu promociju vina na društvenim mrežama, pa su tako svi okupljeni imali prilike vidjeti atraktivne video uratke na temu Babić i Debit objavljene na Facebook i instagram stranici projekta koje su svojim bogatim i zanimljivi­m sadržajem privukle brojne posjetitel­je i konzumente te do sada imaju preko 120 tisuća pregleda.

Ostvarene rezultate kao i buduće planove projekta za 2019. godinu okupljenim­a je prezentira­la v.d. pročelnice Upravnog odjela za poljoprivr­edu i ruralni razvoj Višnja Marasović, koja je naglasila da su u sklopu ovog projekta fotografir­ani svi vinari u županiji i istaknute njihove posebnosti. U nadolazeće­m razdoblju poseban naglasak će biti na daljnjoj marketinšk­oj promociji izvrsnosti vina i vinara Šibensko – kninske županije.

IMAMO IZVANREDNA VINA ŠTO POTVRĐUJU I BROJNE NAGRADE, ALI PROBLEM JE PLASMAN, KAŽE PAUK

 ??  ?? Župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk sa suradnicim­a i v.d. pročelnico­m Upravnog odjela za poljoprivr­edu i ruralni razvoj Višnjom Marasović koja je prezentira­la ostvarene i buduće ciljeve projekta
Župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk sa suradnicim­a i v.d. pročelnico­m Upravnog odjela za poljoprivr­edu i ruralni razvoj Višnjom Marasović koja je prezentira­la ostvarene i buduće ciljeve projekta
 ??  ?? Ideja je naglasiti sortnu, geografsku i povijesnu posebnost
Ideja je naglasiti sortnu, geografsku i povijesnu posebnost

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia