Večernji list - Hrvatska

ZABIO JE VIŠE POGODAKA OD MESSIJA I RONALDA

- Damir Mrvec

Zvuči pomalo nevjerojat­no, ali Vinogradar, član Treće hrvatske nogometne lige zapad, ima igrača koji je u sezoni i pol postigao više pogodaka od Messija, Ronalda, Kanea, Mbappéa... Igor Prijić lani je bio najbolji strijelac svih trećih liga (zapad, istok i jug) s 39 postignuti­h pogodaka, a ove polusezone već ih je zabio 26 i, kada se tome dodaju još četiri u kupu, dolazimo do 69 pogodaka.

– Od kada znam za sebe šutirao sam loptu u rodnom Osijeku. Na prvi trening došao sam sa šest godina. Bilo je logično da moj prvi ozbiljni klub bude i najjači klub u gradu na Dravi, Osijek. Tamo sam proveo pet lijepih godina bez obzira na to što su me dvaput posuđivali – počeo je svoju priču Igor.

Nakon pet godina put ga je odveo na razne strane Hrvatske. Igrao je u Vinkovcima, Sisku, Šibeniku, Kostreni, Dugopolju. No nigdje se nije zadržavao više od jedne sezone.

Imao pozive iz inozemstva

– Problem je svugdje bio isti – novac. Kako da ostanem u klubu koji mi je dugovao po šest-sedam plaća? Nije imalo smisla. Jer, nogomet je posao, od toga živim. Nemam drugih izvora zarade. Zato sam se stalno morao seliti. Sve dok se nisam doselio u Zagreb 2016. i potpisa za drugoligaš Lučko. No ispalo je da me i nisu trebali pa me spasio poziv čelnih ljudi Vinogradar­a. S njima sam se sve dogovorio u tri minute i, evo, odrađujem treću sezonu. Bitno je da je plaća redovna, društvo mi je skroz u redu. Eto, nas četiri-pet zajedno iz Zagreba putujemo na treninge u Mladinu. Treba nam pola sata tamo i pola nazad. Svaki dan vozi Karijeru je počeo u Osijeku 2007. godine gdje je ostao do 2012. godine. U međuvremen­u je igrao kao posuđeni igrač u Pomorcu i Marsoniji. Potom je redom igrao u Segesti, Pomorcu, Cibaliji, Šibeniku, Dugopolju, opet u Segesti, Lučkom, a od 2016. je u Vinogradar­u. Odigrao je i šest utakmica za hrvatsku reprezenta­ciju. Dva nastupa upisao je u reprezenta­ciji do 18 godina, a četiri puta igrao je za reprezenta­ciju do 19 godina. (dm)

 ??  ?? Igor Prijić trenutačno je igrač Vinogradar­a, a nekoć je bio i mladi hrvatski reprezenta­tivac, igrao je s Vidom i Pivarićem
Igor Prijić trenutačno je igrač Vinogradar­a, a nekoć je bio i mladi hrvatski reprezenta­tivac, igrao je s Vidom i Pivarićem
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia