Večernji list - Hrvatska

Stanovnike Branovečke ceste u očaju

Dva su tjedna čekali asfalt pa odlučili zvati Večernjak. I onda su im poslali strojeve

- Jelena Pišonić Babić

Najavili im rekonstruk­ciju dijela ulice, radnici došli, obavili pola posla – i otišli. Skinuli su, točnije, stari asfalt, a onda su stanovnici Branovečke ceste u Jalševcu, naselju u Dubravi, više od dva tjedna čekali da se netko pojavi i postavi novi. Oko 300 metara ceste za to je vrijeme bilo raskopano, iz blata su virili šahtovi, autobusi i automobili jedva su prolazili, a naznaka novog asfalta nigdje. I ostalo bi tako, čini se, da se Večernji list nije uključio u priču jer su nakon našega upita gradskoj upravi strojevi jučer napokon stigli u Branovečku.

Najavili pa opet ništa

Cijela je priča, govore očajni stanovnici, počela 24. studenoga i prvo se činilo da je sve u redu. Radnici su dva dana skidali površinski sloj staroga asfalta, a onda nestali. Kad su nekoliko dana kasnije obaviješte­ni da autobusna linija 213, koja prometuje od okretišta u Dubravi do Jalševca, neće voziti zbog asfaltiran­ja kolnika, ponadali su se da će im napokon zakrpati ulicu, no strojevi se nisu pojavili.

– I tako je Branovečka ostala raskopana. Nije to u redu, riječ je o glavnoj cesti kroz naselje – kazao nam je Ivan Furdin koji drži da su s radovima mogli pričekati i proljeće.

Složila se s njim i Marija Koren iako je istaknula da je Branovečka doista bila “rupa na rupi”. No, s obzirom na to da novi asfalt nije stizao niti su mogli dobiti informacij­e o tome kada će, najvi-

 ??  ?? Busevi su jedva prolazili, ali ako padne snijeg, bit će užas, strahovala je Marija Koren
Busevi su jedva prolazili, ali ako padne snijeg, bit će užas, strahovala je Marija Koren
 ??  ?? Rekonstruk­cija bi danas napokon trebala biti završena
Rekonstruk­cija bi danas napokon trebala biti završena
 ??  ?? Nije to u redu, riječ je o glavnoj prometnici kroz Jalševec, ustvrdio je Ivan Furdin
Nije to u redu, riječ je o glavnoj prometnici kroz Jalševec, ustvrdio je Ivan Furdin
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia