Večernji list - Hrvatska

Pijan ozlijedio četvero djece sletjevši s ceste

- (Hina)

U prometnoj nesreći u četvrtak na državnoj cesti Vinkovci - Jarmina ozlijeđeno je četvero djece u dobi od 1, 4, 7 i 9 godina koje je u osobnom automobilu vozio njihov 44-godišnji otac iz Ivankova koji je bio pod utjecajem alkohola, izvijestil­a je u petak vukovarsko-srijemska policija.

Nesreća se dogodila u četvrtak oko 18.50.

Policija navodi da je u vozilu bila i majka djece, ali su ona i otac, u čijoj je krvi izmjereno 1,8 promila alkohola, prošli bez ozljeda dok su djeca lakše ozlijeđena.

Teške okolnosti nesreće

Očevidom je utvrđeno da 44-godišnjak, vozeći iz smjera Jarmine prema Vinkovcima, nakon nadvožnjak­a iznad željezničk­e pruge na vinkovačko­j obilaznici nije prilagodio brzinu kretanja vozila te je udario u betonske elemente i sletio na poljski put. Također je utvrđeno da vozač nije koristio sigurnosni pojas, prevozio je jednu osobu više nego što je dopušteno za to vozilo te je na nedopušten­i način prevozio djecu na zadnjem sjedištu.

– Okolnosti pod kojima se dogodila prometna nesreća posebno ističemo jer su prekršaji (brzina, alkohol, pojas, dječje sjedalice) počinjeni kumulativ- no – priopćila je Policijska uprava vukovarsko-srijemska.

Nisu imali sjedalice za djecu

Policija posebno upozorava vozače da ne upravljaju vozilima ako su konzumiral­i alkoholna pića. Također, vozače upozoravaj­u da vozilom upravljaju u granicama dopuštene brzine i prilagode brzinu uvjetima na kolniku, koriste sigurnosni pojas onako kako je to propisano zakonom i kako je predvidio proizvođač, ne koriste mobitel za vrijeme vožnje, da putnici koriste sigurnosni pojas, a naročito da djecu posjednu u dječje sjedalice ili prilagođen­a postolja.

 ??  ?? VOZIO ŽENU I DJECU Otac je imao 1,8 promila alkohola u krvi te je udario u betonske elemente i sletio na poljski put
VOZIO ŽENU I DJECU Otac je imao 1,8 promila alkohola u krvi te je udario u betonske elemente i sletio na poljski put

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia