Večernji list - Hrvatska

DEJAN DRENOVAC

- Tomislav Dasović

Zagrebački nogometni menadžer Milan Martinović, inače ekspert za češki nogomet budući da već godinama poslovno surađuje tamošnjim klubovima, pričajući naširoko o Viktoriji Plzeň, prisjetio se i jednoga transfera koji je u redove Dinamova suparnika realizirao još 1997. godine. I to iz – suhopoljsk­e Mladosti 127!

– Da, prije 22 godine odveo sam i jednoga hrvatskog nogometaša u Viktoriju, Dejana Drenovca. Bio je iznimno cijenjen u Češkoj – kazao nam je Martinović.

Naravno, tragom ovoga podatka potražili smo i samoga Drenovca, danas 47-godišnjega trenera u pomlatku NK Bjelovar, a nekada igrača Segeste i Mladosti 127., s ukupno 57 nastupa u Hrvatskoj ligi.

– Osim u Češkoj, igrao sam i u izraelskom Hapoelu Ra’anani i meksičkom Tigresu Juarez. No, ne samo da sam bio član Viktorije Plzeň nego sam u generaciji Zorana Mamića, Peternaca... tri godine bio i u Dinamu. Kao juniore, tadašnji trener Skoblar priključio nas je prvoj momčadi – počeo je svoju priču Drenovac.

Kako ste reagirali kada ste 1997. dobili ponudu iz Češke?

– Bio sam skeptičan. Znate kako mi na sve gledamo pomalo podcjenjiv­ački, pa su i meni govorili “što ćeš u Češkoj...”, a kada sam tamo došao, bio sam impresioni­ran. Pa češki stadioni bili su “svemirski brodovi” u usporedbi s našima, svi su klubovi već tada imali kampove i umjetnu travu, a mi u Hrvatskoj o tome nismo mogli ni sanjati – nastavlja Drenovac.

Ispali iz lige u zadnjem kolu

U prvoj sezoni s Viktorijom zauzeo je 13. mjesto, a u sljedećoj, nažalost, izgubio status prvoligaša.

– Na žalost, u utakmici posljednje­g kola nisam mogao nastupiti zbog ozljede, a igrali smo protiv Jabloneca. I dogodio nam se nevjerojat­an peh; naš igrač Petr Hlavsa zapucao je dva jedanaeste­rca! Da sam mogao igrati, ja bih ih izvodio, a ovako smo baš iz jedanaeste­rca

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia