Večernji list - Hrvatska

Neka policija otkrije krvnike Lije i Zrnka

- (jpb)

Potresne slike dvaju ubijenih pasa na Eko imanju Zrno u Habjanovcu pokraj Vrbovečke Dubrave prošlog su se vikenda proširile društvenim mrežama i izazvale lavinu komentara i emocija.

– Ovaj tjedan ostali smo bez svojih simbola, kolega i prijatelja. Zrnko i Lija ubijeni su hladnokrvn­o iz vatrenog oružja, u neposredno­j blizini našeg imanja. Nisu imali nikakve šanse – napisali su u na Facebooku djelatnici poduzeća Zrno, koji su i vlasnici ubijenih pasa. Kujica Lija na mjestu je pala mrtva, dok je stariji Zrnko, koji je s njima već deset godina, skončao u jarku iz kojeg se više nije mogao izvući. Lija i Zrnko nestali su još prošlog utorka, a njihovi vlasnici krenuli su u potragu svim raspoloživ­im sredstvima. Angažirali su djelatnike i motorna vozila, pa čak i letjelicu. Potraga je završena u petak, kada su upucani i smrznuti psi pronađeni na obližnjem lovištu u privatnom vlasništvu, tek 150 metara od parcele poduzeća. Što se točno dogodilo i tko je krivac, kažu, za sada mogu samo nagađati.

– Za smaknuće Lije i Zrnka napravljen je očevid i otvorena je istraga u nadležnost­i policijske postaje Vrbovec, a za rješavanje slučaja unajmili smo i odvjetnika – kazao je direktor Zrna David Pejić i dodao da neće odustati dok se ne otkrije tko je ubio njihove ljubimce.

Nakon objave na Facebooku, dodaje, javili su im se mnogi kojima se dogodila slična stvar.

– Ovo je, izgleda, sistematsk­i problem, samo što neki ljudi nemaju snage boriti se. Mi imamo i vršit ćemo pritisak na koga god treba dok se ne sazna tko je odgovoran – ističe D. Pejić. Nadaju se, dodaje, da će krivac biti pronađen i adekvatno kažnjen te da će ovaj slučaj pomoći da se ovakvo nešto više ne ponovi.

 ??  ?? Lija i Zrnko pronađeni su propucani i smrznuti
Lija i Zrnko pronađeni su propucani i smrznuti

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia