Večernji list - Hrvatska

Dobro došli na “Cabaret à la Zagreb”

- Jelena Pišonić Babić (jpb)

“U centru grada veselje vlada jer kod nas je kabaret!”, može se čuti subotom u klubu Kontesa u Cesarčevoj, okupljališ­tu ljubitelja jazza, ali i zabavnog kazališta. A za kabaretski je ugođaj ondje zadužen Miro Ungar, koji je program na početku temeljio na songovima iz poznatih broadwaysk­ih mjuzikla, a potom je, kaže, repertoaru poželio dodati novu dimenziju zabave posvećenu njegovu rodnom gradu. Tako se showu nazvanome “Idemo na Broadway” nedavno pridružio “Cabaret à la Zagreb”, koji pred publiku vraća toplinu i šarm metropole s početka prošlog stoljeća.

Ništa bez “Gričke vještice”

– Puno elemenata treba spretno ukomponira­ti za kvalitetan i zabavan show: efektne pjevačko-plesačke nastupe, često parodijsko­g karaktera, nekoliko atraktivni­h artistički­h točaka, dobre stand–up komičare, ali i humorom protkane najave – objašnjava Ungar, čiji “Cabaret à la Zagreb” ima sve to. Akrobacije hula-hoop artistice Jelene Znaor, trbušna plesačica sa sabljom Sara Saršon i ples na šipci atletske performeri­ce Ane Čudić Zoi samo su neke od točaka koje zabavljaju publiku u punoj Kontesi. Zašto ga susjedi nisu htjeli pozdraviti kada je došao u Zagreb, između ostaloga, u 20-minutnom showu otkriva stand-up komičar Pedja Bajović, dok su slovenski plesni dvojac Brina Lukež i Sebastijan Vodlan, kao i šesteročla­ni ansambl Kontesice, zaduženi za dobar ritam. Starozagre­bačke pjesme izvodi Bojan Jambrošić, koji sjajno utjelovlju­je i lik gospona Fulira iz kultnog filma “Tko pjeva zlo ne misli”, a u hitu “Noćas ću tebi, dragi, šaptat nježne riječi” pridružuje mu se Nikita Ivošević, koja u ulozi Ane Šafranek publiku zabavlja i obradom uspješnice Novih Fosila “Još te volim”, ali i disco verzijom poznate “Sempre Libera” iz “La Traviate”. Program u znaku Zagreba, dakako, ne može proći bez “Gričke vještice”.

– Coprnice su naš autohtoni proizvod i moramo ih čuvati – kaže Ungar, u čijemu showu Kontesice zato plešu s metlama, a talentiran­i pjevač Tomislav Čeleketić nastupa u ulozi vraga u songu iz rock-opere “Grička vještica”. Na kraju stominutno­g programa, pak, Danko Ažić kroz imitacije poznatih osoba duhovito “pretresa” aktualnu političko-socijalnu situaciju u državi, a nakon predstave za atmosferu je zadužen bend.

Komedija i jazz koncerti

– Klub posjećuju sve generacije. Stariji ne skrivaju zadovoljst­vo što je Zagreb ponovno dobio takav sadržaj, a mladi otkrivaju novu vrstu zabave koja im se očito sviđa jer se mnogi vraćaju i po nekoliko puta – ističe Miro Ungar.

Subota je u Kontesi rezerviran­a za kabaret, a ostalim se danima održavaju jazz koncerti i razni drugi programi, među kojima i Komedijina predstava “39 stepenica”. i funka, splitskog beata, dalmatinsk­ih klapa, tamburice... Glazbeni program otvara Mladen Grdović, a prve fašničke subote, 23. veljače, nastupaju Neno Belan i Fiumensi, dok su u nedjelju za dobru atmosferu na glavnom samoborsko­m trgu zaduženi Gazde. Drugi fašnički vikend 1. ožujka počinje s klapom Intrade, subota nudi dvostruki užitak uz Songkiller­se i splitski TBF, a u nedjelju su na rasporedu Slavonske lole. Rock-eksplozija dolazi pak na kraju fašnika budući da će se, uz vatromet, na pokladni utorak na pozornicu popeti riječki Let 3. Svi su koncerti besplatni i počinju u 20 sati, a Let 3 u završnici svira od 21.30.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Pred publikom u Kontesi redovito su i Jelena Znaor i Sara Saršon (gore) te Bojan Jambrošić, Tomislav Čeleketić, Nikita (desno)...
Pred publikom u Kontesi redovito su i Jelena Znaor i Sara Saršon (gore) te Bojan Jambrošić, Tomislav Čeleketić, Nikita (desno)...
 ??  ??
 ??  ??
 ?? DAMIR ŠPEHAR/PIXSELL ??
DAMIR ŠPEHAR/PIXSELL

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia