Večernji list - Hrvatska

Samo 1958 primjeraka Fiata 500 Spiaggina

- Sandra Mikulčić

S proizvodni­h će traka sići samo 1958 primjeraka modela Fiat 500 Spiaggina, noviteta koji je upravo stigao u hrvatske prodajne salone. Taj broj nije odabran slučajno. Naime, vezan je za godinu nastanka izvornika. Nova Spiaggina ‘58 autentičan je kultni model koji ističe tajnu uspjeha Fiata 500, a to je upravo njegova sposobnost da nastavi rasti zahvaljuju­ći 30 posebnih proizveden­ih serija koje su sve redom zabilježil­e uspjeh, u posljednji­h 11 godina proizvodnj­e nove generacija Fiata 500.

Fiat 500 Spiaggina često se veže uz video zapis i pjesmu “Volare”, popularni talijanski klasik, koji je pjevao Domenico Modugno na festivalu Sanremo, također 1958. godine. Nije teško zamisliti: ljeto 1958., lagani povjetarac puše oko obale Caprija, milujući trupove luksuznih jahti usidrenih u luci. Na rivi se nalazi ekskluzivn­i 500 Cabrio, poznatiji kao “Spiaggina”, i čeka svoje slavne goste koje će povesti u blistavi noćni život.

Ideja o proizvodnj­i novog 500 Spiaggina rodila se prošle godine, na 50. obljetnicu nastanka modela. Automobil je već spreman za ljeto pred nama. U hrvatske je prodajne salone Fiat 500 Spiaggina donio i duh onog vremena. Dolazi s poznatom motorizaci­jom. Pokreće ga benzinski motor sa 69 konjskih snaga, zapremnine 1,2 litre. Izgled mu, kako i priliči, karakteriz­ira elegantan ultra-chic dizajn s obiljem retro detalja. Kupcima u Hrvatskoj na raspolagan­ju je određen broj primjeraka, a Fiat 500 Spiaggina u ovoj limitirano­j seriji stoji od 120.000 kuna.

 ??  ?? Broj primjeraka u ovoj seriji od 1958 ukupno proizveden­ih automobila vezan je za godinu nastajanja
Broj primjeraka u ovoj seriji od 1958 ukupno proizveden­ih automobila vezan je za godinu nastajanja

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia