Večernji list - Hrvatska

Pullen: Ovakve igre za trofej nisu dovoljne

- (db)

Da Jacob Pullen nije povukao na kraju susreta s FMP-om, možda bismo govorili o krizi u Cedeviti. No, kako su cedevitaši ipak dobili obje tijesne utakmice protiv slabijih momčadi ABA lige, krize “službeno” još nema.

– Dobro je što pobjeđujem­o i kada igramo ispod naše razine pa imamo samo jedan poraz u posljednji­h 12 utakmica ABA lige – kazuje Pullen i dodaje:

– Moramo izbjegavat­i te tijesne završnice. Ne smijemo raditi ovoliko neiznuđeni­h pogrešaka kao što smo radili protiv Igokee i FMP-a. Moramo podići razinu naše igre, ne samo u obrani. Jer, ova razina igre kakvu smo prezentira­li protiv FMP-a neće biti dovoljna za osvajanje Kupa.

A završnica Ćosićeva kupa igra se ovaj tjedan u Splitu, a cedevitaši u to ulaze kao glavni favorit. Hoće li tu netko iskoristit­i znake ranjivosti koje su cedevitaši pokazivali?

– Mi u svaku utakmicu u Hrvatskoj ulazimo kao favoriti i to nije lako jer svi su dodatno motivirani kada igraju protiv nas. No, držim da se mi s tim možemo nositi.

Hoće li Cibona biti uigranija s obzirom na to da u domaćim natjecanji­ma na parketu istodobno mogu biti dva stranca, a vukovi imaju samo jednog za razliku od četvorice u Cedeviti?

– Neće to biti problem za nas jer trener Rimac to dobro miksa. Rijetko mi i u ABA ligi imamo četvoricu igrača na parketu. Eto u posljednjo­j utakmici od mojih 25 minuta na parketu, samo 10 sam proveo zajedno s Cobbsom – oslikava Pullen.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia