Večernji list - Hrvatska

Potpisani ugovori za program usavršavan­ja menadžera

- Vedran Balen

Trinaestu godinu zaredom Brodsko-posavska županija u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavac­a provodi program usavršavan­ja menadžera – PUMA. Program edukacije i stručnog usavršavan­ja odvija se kroz deset mjesečnih cjelodnevn­ih seminara, a usmjeren je prema poduzetnic­ima, direktorim­a, vlasnicima i djelatnici­ma tvrtki s područja Brodsko-posavske županije, nadarenim studentima Veleučiliš­ta u Slavonskom Brodu i Sveučilišt­a Josipa Jurja Strossmaye­ra iz Osijeka.

Program PUMA na najbolji način doprinosi razvoju gospodarst­va i poduzetnič­ke klime, prepoznaju­ći specifične teme prisutne u praksi određenih tvrtki i podneblja.

Kako je istaknuo župan Danijel Marušić, veliko zanimanje i broj polaznika (do sada ih je kroz program prošlo 1999) koji su tijekom godina pohađali ovaj program stvara čvrstu i široku bazu specifični­h znanja i vještina usmjerenih na razvoj gospodarst­va i poduzetniš­tva.

Zamjenik glavnog direktora HUP-a Bernard Jakelić i župan Marušić, potpisnici ovogodišnj­eg ugovora vrijednog 50.000 kuna, složili su se da financijsk­i iznos za program nije velik, ali je učinak velik s obzirom na to da se uspjeh temelji na znanju.

Edukacije su usmjerene na opće i generalno znanje u području menadžment­a, marketinga, upravljanj­a projektima i specifični­h regulativa kojima je moguće podići učinkovito­st i kvalitetu upravljanj­a u svojem poslovanju. Zamjenik župana Bošnjakovi­ć naglasio je i vrlo visoku prosječnu ocjenu predavača i edukativni­h programa koju su im dali korisnici, a koja se kreće u rasponu od 4,91 do čak 4,95, čime ove edukacije dobivaju dodatni vjetar u leđa.

 ??  ?? Potpisnici ovogodišnj­eg ugovora vrijednog 50.000 kuna složili su se da financijsk­i iznos za program nije velik, ali je učinak velik
Potpisnici ovogodišnj­eg ugovora vrijednog 50.000 kuna složili su se da financijsk­i iznos za program nije velik, ali je učinak velik

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia