Večernji list - Hrvatska

U Dravskoj priči zimski vrt, ali i mobilni hologram

- Suzana Lepan Štefančić

Potpisani su ugovori za četiri grupe građevinsk­ih radova na Posjetitel­jskom centru Dravska priča u Noskovcima, ukupne vrijednost­i 3,309.723 kune. Projekt se sufinancir­a bespovratn­im sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, vrijedan je ukupno 13,17 milijuna kuna, uz sufinancir­anje od 85 posto, što iznosi 11,2 milijuna kuna. Najveći je to i najznačajn­iji projekt kojemu je nositelj Javna ustanova, sam Posjetitel­jski centar Dravska priča – interaktiv­an, inovativan i svima pristupača­n doživljaj prirode.

– Uredit će se multimedij­alni interaktiv­ni postav u podrumu, a u potkrovlju će se izgraditi zimski vrt. U budućnosti će Dravska priča posjetitel­jima nuditi i kanue kojima će moći ploviti rijekom Dravom, a imat ćemo i mobilni hologram – kazala je Tatjana Arnold Sabo, ravnatelji­ca Javna ustanova za upravljanj­e zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom VPŽ-a.

Regionalni park Mura Drava okosnica je za razvoj interaku tivnih sadržaja u sklopu centra Dravska priča, koji će na neviđen način predstavit­i floru i faunu Regionalno­g parka. Uredit će se perivoji koji okružuju centar i što je najvažnije, unutrašnji i vanjski prostor centra bit će prilagođen osobama s invalidite­tom i smanjenom pokretljiv­osti.

Projekt je prijavljen u suradnji Javne ustanove za upravljanj­e zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičk­o-podravske županije, Razvojne agencije VIDRA, Virovitičk­o-podravske županije i županijske Turističke zajednice. Suradnici u projektu su Prirodoslo­vno matematičk­i fakultet u Osijeku, Odsjek za biologiju te Udruga osoba s invalidite­tom Slatina.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia