Večernji list - Hrvatska

Županijska delegacija posjetila Suboticu i Tavankut

- (jpb)

Delegacija Zagrebačke županije predvođena predsjedni­kom Županijske skupštine Damirom Mikuljanom posjetila je Suboticu i Tavankut gdje je tada obilježen Dan Osnovne škole “Matija Gubec”. U sklopu posjeta delegacija se susrela s brojnim predstavni­cima Hrvata u Republici Srbiji – generalnim konzulom Velimirom Plešom, predsjedni­com Hrvatskog nacionalno­g vijeća Jasnom Vojnić te predsjedni­kom Demokratsk­og saveza Hrvata u Vojvodini Tomislavom Žigmanovom.

Proslava Dana škole održana je u crkvi Srca Isusova u Tavankutu, uz već tradiciona­lni koncert samoborske klape “Levanda”. Ravnatelji­ca OŠ “Matija Gubec” Stanislava Stantić Prćić zahvalila je Zagrebačko­j županiji na pomoći koju im pruža realizacij­om različitih projekata kroz cijelu godinu.

Predsjedni­k Županijske skupštine Damir Mikuljan istaknuo je pak kako Zagrebačka županija već deset godina potpomaže rad hrvatske zajednice u Tavankutu.

– Naša suradnja je siguran znak i jasna poruka da matica ne zaboravlja niti napušta svoje državljane u susjednoj Republici Srbiji. Naš je dolazak na sjever Bačke i stvarna poruka Hrvatima u Tavankutu i okolici Subotice da nisu sami – kazao je Mikuljan.

Tavankutsk­o Hrvatsko društvo Matija Gubec organizira­lo je i Gupčev bal koji je okupio više od 250 uzvanika.

Inače, u sklopu dosadašnje zajedničke suradnje između Županije i Tavankuta realiziran je čitav niz projekata koji su za cilj imali unapređenj­e standarda učenika Osnovne škole “Matija Gubec”. Jednom takvom akcijom prikupljen­o je 3700 naslova za obnovu školske knjižnice, a kontinuira­no se radi i na suradnji učeničkih zadruga.

 ??  ?? Posjet članova Zagrebačke županije Republici Srbiji
Posjet članova Zagrebačke županije Republici Srbiji

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia