Večernji list - Hrvatska

Šibenski HGSS-ovci dobivaju novi dom u “staroj pošti”

-

Članovi Hrvatske gorske službe spašavanja – Stanice Šibenik više neće biti beskućnici. Naime, na predjelu Rokići u Šibeniku započeli su radovi na uređenju objekta tzv. „stare pošte“kojim će se koristiti HGSS.

– Projekt adaptacije ovog objekta iznimno je važan, kako za Grad Šibenik tako i za sve članove HGSS-a. Veseli nas što smo osigurali prostor za rad vrijednim i hrabrim ljudima, prije svega volonterim­a, ali istodobno realizacij­om projekta rješavamo jedan komunalni problem. Sanirat će se derutni i zapušteni objekt, urediti pristupni putovi i okoliš, a sve to nadomak velike gradske četvrti – istaknuo je šibenski gradonačel­nik Željko Burić.

Grad Šibenik objekt u Rokićima dao je na korištenje bez plaćanja naknade šibenskom HGSS-u na rok od 15 godina. U projekt se, kako podsjećaju iz gradske uprave, krenulo prije godinu i pol, kad je i potpisan ugovor s Gradom Šibenikom o dugotrajno­m najmu. Arhitekton­ski ured 25,4 mm d.o.o. napravio je glavni projekt sufinancir­an gradskim sredstvima i novcem šibenskog HGSS-a te su ishodovane sve potrebne dozvole. Gradnja i rekonstruk­cija podijeljen­a je u nekoliko faza, a radovi na prvoj fazi započeli su u siječnju 2019. godine.

– U tijeku je prva faza uređenja objekta, a svi radovi prema procjenama trebali bi potrajati dvije godine. Prema idejnom rješenju, u potkrovlju objekta nalazit će se prostor za edukacije i predavanja kako bi se djelatnost HGSS-a približila javnosti te spavaonice dok će u prizemlju biti uređen prostor za sastanke. Raduje nas što je naš rad prepoznat te nam podrška Grada Šibenika mnogo znači. Dugo je šibenski HGSS bio beskućnik, a ovim projektom pronaći ćemo dom u prekrasnoj šumi te tamo razvijati svoju djelatnost, spašavanje i boravak na otvorenom – istaknuo je pročelnik stanice Šibenik Mislav Čupić.

Cjelokupna investicij­a u konačnici će, kako ističu iz šibenske gradske uprave, koštati oko dva milijuna kuna, a projekt će financirat­i HGSS iz sredstava Stanice Šibenik.

– Sam objekt zamišljen je tako da osim što će služiti HGSS-u kao baza, nakon gradnje i opremanja poslužit će za društvena događanja, predavanja, prezentaci­je – rekli su iz gradske uprave.

 ??  ?? Grad Šibenik objekt u Rokićima dao je HGSS-u na korištenje na 15 godina, bez naknade
Grad Šibenik objekt u Rokićima dao je HGSS-u na korištenje na 15 godina, bez naknade

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia