Večernji list - Hrvatska

SANDRO: ATLÉTICO JE DOBAR, ALI IDEMO POBIJEDITI

- Katarina Kušec

Ako će netko budno pratiti utakmicu Manchester Cityja u Ligi prvaka, to je onda Ante Palaversa, novi, mladi igrač građana. No, utakmicu će vjerojatno gledati iz Splita u kojemu je i ostao na posudbi, a ne sa stadiona na kojemu će se momci Pepa Guardiole sastati sa Schalkeom (srijeda, 21 sat). Kako stvari sada stoje, Pep izgleda voli igrače iz HNL-a. Nakon Palaverse, španjolski mediji raspisali su se o tome kako mu je oko zapelo i za Dinamova Danija Olma.

City računa na pobjedu

No, bilo kako bilo, strateg Cityja ima sada važnijeg posla... Čeka ih nezgodni Schalke kojeg su dobro proanalizi­rali. Do sada su međusobno igrali tri puta, a City je ostvario dvije pobjede, dok Schalke ima jednu.

Protivnike je uvijek nezahvalno podcjenjiv­ati, ali svi znaju kako je Manchester City gotovo bez mama i kako bi sve osim njihova slavlja bilo jednako čudu. Trenutačno prvoplasir­ana momčad Premiershi­pa tako samopouzda­na dolazi u Njemačku.

A koliko se ovoj utakmici vesele u Schalkeu, rekao je branič Matija Nastasić za klupske stranice:

– City u osnovi nema slabosti. Oni postižu mnogo golova, tehnički su nevjerojat­ni, učinkovito pritišću i imaju sjajne igrače u svakom položaju. Očito nam neće biti lako i znamo da ćemo ući u igru kao oni slabiji, ali znamo da još uvijek imamo priliku. S našim navijačima iza nas, dat ćemo sve što imamo – najavio je utakmicu protiv Manchester Cityja Nastasić. Schalke u ovom susretnu neće moći računati na Breela Embola, Omara Mascarelli­ja, Alessandra Schopfa i Benjamina Stamboulij­a, što zbog ozljeda, što zbog kartona, dok kod Cityja neće biti ozlijeđeni­h: Claudija Brava, Vincenta Kompanyja te Benjamina Mendyja.

U drugoj utakmici večeri sastaju se Atlético Madrid i Juventus. Zanimljivo je kako su od posljednji­h pet finala Lige prvaka u četiri igrali ili Juve ili Atlético. Svaki po dva puta, no sve su izgubili.

Baš taj niz gubitaka, Staru damu ponukao je na potez godine pa su prošlog ljeta za 100 milijuna eura doveli Cristiana Ronalda. Jednog od najboljih igrača svijeta dovukli su iz Real Madrida u Juventus i sve to u nadi da će napokon doći do europskog trona.

Tako da pored našeg Marija Mandžukića, u napadu će sve oči biti uprte u Ronalda s jedne strane i Griezmanna s druge strane.

Utakmica na Wanda Metropolit­anu Ronalda će tako vratiti u Španjolsku u kojoj je proveo duge godine u Real Madridu. Protiv Atlética je uvijek volio zabijati. U 31. nastupu protiv gradskog suparnika zabio je 22 gola. No, aktualni svjetski prvak, Francuz Antoine Griezmann teško da će dopustiti neko veće sramoćenje Atlética. Svjesni su i u Juventusu da Liga prvaka nije isto što i La Liga i da će im biti puno teže. S Ronaldom ili bez njega.

– Griezmann i Morata .... Atléticov napad je na najvišoj razini, ali to nije jedino oružje dostupno Diegu Simeoneu. Svi su oni veliki šampioni. Atlético može igrati ne samo u ofenzivi već i u obrani. Također, ne možemo razmišljat­i o fokusiranj­u samo na par napadača jer su i drugi igrači jednako važni. Znamo Atlético dobro, kao i njihov način igranja. Dobro su građena momčad, navikli su na Ligu prvaka... No, kada Juventus uđe na teren, radi sve kako bi pobijedio – rekao je za klupske stranice Juventusov Alex Sandro.

Juventus im je kao finale

No, uz sve te pohvale Diego Simeone, dobro zna da je Juventus favorit:

– Za nas će ove dvije utakmice biti kao finale. Nemamo pravo na pogrešan korak – rekao je Simeone u najavi utakmice osmine finala Lige prvaka.

Atlético i Juventus su do sada međusobno igrali dva puta. Prije pet godina u skupini. Atlético je u Madridu slavio s 1:0, dok je ogled u Torinu završio bez pogodaka.

U ovoj utakmici Madriđani neće računati na Diega Costu, Lucasa Hernandeza i Kokea, dok kod Juventusa na travnjak neće istrčati Juan Cuadrado.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia