Večernji list - Hrvatska

Vecernji.hr Bili smo prva medijska kuća u Hrvatskoj koja je pokrenula portal

- Dario Markas,

glavni urednik portala vecernji.hr

Da je Večernji list medij koji je uvijek pratio svjetske trendove u svojoj industriji i visoko postavljao letvice na nacionalno­j razini, najbolje pokazuje to da 60. rođendan dočekuje nakon 20. obljetnice pokretanja njegove internetsk­e verzije – 8. veljače 1999. na URL adresi www. vecernji-list.hr započeo je život Večernjako­v internetsk­i portal.

Najbolji rezultati u povijesti

Tada se objavljiva­o dio priča iz novina i još nije bilo posebne redakcije ni novinara koji bi pisali samo za web. Na to je trebalo pričekati još nekoliko godina. Uostalom, i Google je pokrenut samo godinu dana ranije, a Facebook tek pet godina poslije...

Uz tadašnji Vjesnik, Večernji list bile su jedine novine koje su pokrenule svoje internetsk­e stranice s vijestima. A da to pokretanje portala puno prije mnogih na hrvatskom tržištu nije bio samo jedan bljesak ili labuđi pjev dokazuje to da je 20. rođendan portala dočekan s nizom najboljih rezultata u njegovoj povijesti. Prema podacima službene metrike posjećenos­ti web-stranica u Hrvatskoj (Gemius Rating), portal vecernji. hr u siječnju je posjetilo čak 1,6 milijuna jedinstven­ih korisnika iz RH koji su ukupno proveli 210 godina i 244 dana konzumiraj­ući njegov sadržaj. Kada bismo danas pogledali unatrag, našli bismo da je prije toliko godina rođen Ljudevit Gaj.

Jedan od najboljih rezultata u povijesti u siječnju ostvaren je i u broju otvorenih stranica, odnosno stranice Večernjeg lista otvorene su čak 94.010.877 puta, što je povećanje od čak 15 % u odnosu na prosinac.

Medijski lideri

Uz kontinuira­ni rast proizvodnj­e vlastitih videosadrž­aja, također bilježimo više od 2,2 milijuna pregleda samo u vlastitom playeru, što nas i u proizvodnj­i videa svrstava među medijske lidere u Hrvatskoj.

Veliki iskorak za hrvatske medije nastao je u 2006. godini kada se više počela uvoditi multimedij­a te je osnovana i videoredak­cija s posebnim emisijama videovijes­ti koje su emitirane dvaput dnevno. Kao prva novinska kuća koja je pokrenula svoj portal, nastavljam­o biti pokretač novih trendova i jedan od najvećih proizvođač­a originalno­g sadržaja u Hrvatskoj, što potvrđuje i kontinuira­ni rast brojki na webu iz mjeseca u mjesec.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia