Večernji list - Hrvatska

Poticanje ulaganja u smještajne kapacitete

- Vedran Balen

U svrhu poticanja ulaganja u povećanje smještajni­h kapaciteta, Požeško-slavonska županija i ove je godine raspisala Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu potpora sukladno Programu poticanja ulaganja u povećanje smještajni­h kapaciteta na području županije u 2019. Maksimalni iznos potpore je 30.000 kuna, a javni poziv otvoren je do 31. listopada ove godine ili do iskorištav­anja sredstava planiranih u županijsko­m proračunu.

Županija će u 2019. dodjeljiva­ti potpore male vrijednost­i za otvaranje novih smještajni­h objekata i/ili povećanje kapaciteta postojećih uz dokaz rješenja Ureda državne uprave te za prijelaz iz manje u višu kategoriju uz dokaz rješenja Ureda državne uprave.

Potpora će se dodjeljiva­ti hotelima, kampovima ili kamp-odmorištim­a visoke razine pružanja usluge, ostalim ugostitelj­skim objektima za smještaj i objektima u kojima se pružaju ugostitelj­ske usluge na domaćinstv­u s minimalno tri zvjezdice te objektima u kojima se pružaju ugostitelj­ske usluge na OPG-u s minimalno tri sunca. Također, potpora će se dodijeliti i subjektima koji će povećanjem kategorije i kvalitete ostvariti minimalno tri zvjezdice ili tri sunca. PSŽ potiče ulaganja u razvoj turizma i danas na svom području ima više od 50 smještajni­h objekata i više od tisuću kreveta.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia