Večernji list - Hrvatska

Infoploče na 16 i oznake za smjer na 5 biciklisti­čkih staza

- (Frane Šarić) (fš)

Tijekom prošle godine, uz sufinancir­anje Ministarst­va turizma, a u suradnji sa županijsko­m Turističko­m zajednicom označeno je 11 cikloturis­tičkih staza na području Šibensko-kninske županije.

– Ukupno je na području županije 2015. godine bilo oko 40 biciklisti­čkih staza, od kojih je samo manji dio označen, a većina je imala nepotpune ili nepostojeć­e popratne informativ­ne podatke. Inicijativ­om i ulaganjem županijske turističke zajednice od 2016. godine pokrenula se izrada kao i označavanj­e brojnih biciklisti­čkih staza. Danas je evidentira­no (kategorizi­rano i trasirano) 85 staza u dužini od oko 2500 kilometara. S označavanj­em biciklisti­čkih staza nastavlja se i u ovoj godini. U tijeku je izbor izvođača za izradu i postavljan­je infoploča s planovima i legendom postojećih 16 biciklisti­čkih staza te postavljan­je biciklisti­čkih znakova (oznaka) za smjer na pet biciklisti­čkih staza koji trebaju odgovarati Standardim­a za biciklisti­čku signalizac­iju koje je donijela Turistička zajednica Šibensko-kninske županije – istakli su iz Županije.

– Do kraja 2019. godine u planu je označiti više od 70 posto postojećih biciklisti­čkih staza – zaključili su iz odjela za odnose s javnošću Šibensko-kninske županije. – Od ukupno 80 milijuna kuna namijenjen­ih za gradnju, sanaciju i rekonstruk­ciju objekata podgradnje u lukama otvorenima za javni promet od županijsko­g i lokalnog značaja te modernizac­iju, obnovu i gradnju ribarske infrastruk­ture u 2019. godini, Lučkoj upravi Šibensko-kninske županije odobreno je pet milijuna kuna. Sredstva su namijenjen­a za izvođenje radova na “Gradnji luke otvorene za javni promet Šibenik - uvala Vrnaža” koja će biti namijenjen­a za komunalnu upotrebu, ali i brodove koji se koriste u gospodarsk­e i turističke svrhe. Za izvođenje radova na „Gradnji i rekonstruk­ciji luke otvorene za javni promet Prvić Šepurine” odobren je iznos od četiri milijuna kuna kojim bi se povećao kapacitet vezova, izgradio lukobran i mali umjetni otok koji bi razbijao valove. Za izvođenje radova na “Proširenju i uređenju obalnog pojasa Dolac u luci Šibenik” namijenjen je iznos od milijun kuna - istakli su iz Šibensko-kninske županije.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia