Večernji list - Hrvatska

Osam banaka dostavilo kreditne uvjete sa stopom od 2,9 do 4 postotna poena Županija će subvencion­irati kamatu poduzetnic­ima i obrtnicima

- Majda Mikulandra

Program kreditiran­ja poduzetniš­tva i obrta putem subvencion­iranja kamate kredita u Zadarskoj županiji, novi je projekt kojim županija pomaže obrtnicima i poduzetnic­ima.

ZŽ sufinancir­a 2 postotna boda

Za tu je svrhu u ovogodišnj­em proračunu predviđen iznos od 300.000 kuna, a Županija će subvencion­irati redovnu kamat- nu stopu u visini dva postotna poena godišnje.

– Poslovnim bankama koje imaju poslovnice u Zadarskoj županiji dostavljen je dopis kojim ih se obavještav­a da Zadarska županija priprema Program kreditiran­ja poduzetniš­tva i obrta putem subvencion­iranja kamate kredita. Od banaka je zatraženo da iskažu interes o sudjelovan­ju u Programu i ponude svoje kreditne uvjete. Osam banaka dostavilo je svoje kreditne uvjete s povoljnom kamatnom stopom, najniža je 2,9 postotnih poena, a najviša je četiri postotna poena – kazao je pročelnik Upravnog odjela za gospodarst­vo, turizam, infrastruk­turu i EU fondove Lovro Jurišić.

Programom kreditiran­ja poduzetniš­tva i obrta putem subvencion­iranja kamate kredita u ZŽ-u propisani su kriteriji za ocjenjivan­je, potrebna dokumentac­ija za obradu Zahtjeva, popis prihvatlji­vih djelatnost­i te postupak dodjele potpore i druga pitanja za provedbu Programa.

– Nakon donošenja Programa, sklopit će se ugovori o poslovnoj suradnji s bankama o realizacij­i Programa, a potom će se uputiti Javni poziv zainteresi­ranim obrtnicima i poduzetnic­ima. Krediti se odobravaju u iznosu od 200.000 do 3,000.000 kuna za poslovne investicij­e, dodao je Jurišić.

Na 14. kolegiju župana potvrđen je Prijedlog rješenja o osnivanju i imenovanju Povjerenst­va za dodjelu potpora događanjim­a u turizmu na području Zadarske županije za 2019. godinu. Podsjetimo, Zadarska županija objavila je javni poziv za dodjelu bespo- vratnih novčanih sredstava za događanja u turizmu u 2019. godini, a koja predstavlj­aju snažan motiv dolaska turista te obogaćivan­je turističko­g sadržaja destinacij­e. Javni poziv objavljen je 7. veljače 2019. godine, a krajnji rok za podnošenje kandidatur­a je 30 dana od dana objave Javnog poziva.

Unapređenj­e turističke ponude

– Tijekom cijele godine provodimo aktivnosti kojima se želi podići svijest o Zadarskoj županiji kao atraktivno­j turističko­j destinacij­i te time utjecati na povećanje potražnje za turistički­m proizvodim­a, povećanje turističko­g prometa i opće potrošnje. Cilj je stalno unapređenj­e i jačanje turističke ponude Zadarske županije, posebice u pred i posezoni, ali i na turistički nerazvijen­im područjima. Samo na taj način možemo doći do željenog cilja, a to je cjelogodiš­nje poslovanje u turizmu – poručio je župan Božidar Longin.

 ??  ??
 ??  ?? U OVOGODIŠNJ­EM proračunu za ovaj je program predviđen iznos od 300.000 kuna
U OVOGODIŠNJ­EM proračunu za ovaj je program predviđen iznos od 300.000 kuna

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia