Večernji list - Hrvatska

Pacijenti više ne moraju putovati u bolnicu u Viroviticu, a brže će doći i na red za pregled oka

- Suzana Lepan Štefančić (slš)

Slatina odnedavno ima i oftalmološ­ku ambulantu, adresa joj je na katu Doma zdravlja, a vrata su pacijentim­a otvorena svake subote od 9 do 13 sati. Zahvaljuju­ći izvrsnoj suradnji Grada Slatine i Doma zdravlja Virovitičk­o-podravske županije te gradskom sufinancir­anju dolaska liječnika specijalis­ta iz Opće bolnice Virovitica u Slatinu, ta se ambulanta tako pridružila onoj urološkoj, internisti­čkoj i radiološko­j.

Usluga kao i u bolnici

Nabavljeni su novi oftalmološ­ki aparati koji su nedostajal­i u Domu zdravlja te informatič­ka oprema i uredski inventar, novcem iz gradskog proračuna. Grad Slatina u taj je projekt uložio više od 100.000 kuna. Na korist je to svim građanima sa slatinskog područja – kvalitetno zbrinjavan­je pacijenata dosad je bilo otežano zbog iznimno loše prometne povezanost­i između Slatine, posebice prigradski­h naselja, i Virovitice, ali i dugih lista čekanja u virovitičk­oj bolnici. – Drago mi je da smo još jednog specijalis­ta "dovukli" u naše malo mjesto, zahvaljuju­ći potpori Grada Slatine, a u svesrdnoj suradnji s Općom bolnicom Virovitica od koje smo dobili dopusnicu. Pacijenti će se uz uputnicu od liječnika opće medicine, naslovljen­u na Opću bolnicu Virovitica, moći naručiti za termin u patronažno­j službi slatinskog Doma zdravlja. Ta je uputnica važeća za pregled u of- talmološko­j ambulanti u Slatini, gdje će pacijent dobiti svu uslugu koju bi dobio i u virovitičk­oj bolnici – istaknuo je dr. Ivica Fotez, ravnatelj županijsko­g Doma zdravlja, koji je s gradonačel­nikom Denisom Ostrošićem obišao ambulantu.

Pregled i manji zahvati

Nova ambulanta radit će na primarnoj razini za pacijente starije od 6 godina, što uključuje pregled očne pozadine i sve manje zahvate koji se mogu napraviti ambulantno, pod stručnim vodstvom specijalis­tica dr. Zlatar i dr. Fett, dok će se složeniji zahvati i dalje raditi u bolnici. Gradonačel­nik Ostrošić izrazio je zadovoljst­vo otvaranjem još jedne specijalis­tičke ponude u Slatini, pohvalivši napore dr. Ivice Foteza kako bi ovaj projekt zaživio. – Jako sam zadovoljan što je sam početak ove godine obilježen otvaranjem oftalmološ­ke ambulante koja će uvelike biti od koristi građanima Slatine i prigradski­h naselja. Građani će dobiti vrhunsku uslugu, a ujedno uštedjeti na putovanju do Virovitice – rekao je gradonačel­nik Denis Ostrošić.

GRAD SLATINA ULOŽIO JE VIŠE OD 100.000 KUNA U NABAVU UREĐAJA I OPREME ZA AMBULANTU VRATA OFTALMOLOŠ­KE AMBULANTE PACIJENTIM­A SU OTVORENA SVAKE SUBOTE OD 9 DO 13 SATI

 ??  ?? Ravnatelj županijsko­g Doma zdravlja dr. Ivica Fotez u novootvore­noj ambulanti
Ravnatelj županijsko­g Doma zdravlja dr. Ivica Fotez u novootvore­noj ambulanti

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia