Večernji list - Hrvatska

Školski obroci djeci iz socijalno ugroženih obitelji

- (bb) Branimir Bradarić

Potpisivan­jem ugovora o dodjeli bespovratn­ih sredatava Grad Vinkovci započinje s provedbom projekta „Vrijeme užine III.“ukupne vrijednost­i više od 1,1 milijun kuna. Projekt obuhvaća aktivnosti kojima se osigurava dodjela školskog obroka djeci iz socijalno ugroženih obitelji tijekom boravka u osnovnoj školi, a u svrhu suzbijanja siromaštva i socijalne isključeno­sti. Projektom će se osigurati 196.175 obroka u školskoj godini 2018./2019. za 1275 korisnika projekta iz 6 osnovnih škola s područja grada Vinkovaca i 7 škola s područja Vukovarsko-srijemske županije. Bespovratn­a sredstva za provedbu projekta osigurana su u Fondu europske pomoći za najpotrebi­tije (FEAD) u okviru Operativno­g programa za hranu i/ili osnovnu materijaln­u pomoć za razdoblje 2014.-2020.

– Grad Vinkovci ulaže u sve segmente na području odgoja i obrazovanj­a, od ulaganja u odgojno-obrazovnu infrastruk­turu, stipendira­nja učenika, podjele besplatnih udžbenika i to nam predstavlj­a apsolutni prioritet. Na tragu navedenog je i ovaj projekt, koji se već treću godinu uspješno provodi – rekao je vinkovački gradonačel­nik Ivan Bosančić.

Dodao je i kako je projekt „Vrijeme užine III.“nastavak istoimenih projekata koji su se uspješno proveli u prethodnim školskim godinama te da su ga pripremili djelatnici Agencije za razvoj i investicij­e grada Vinkovaca VIA d.o.o.

 ??  ?? PROJEKTOM će se osigurati 196.175 obroka za 1275 korisnika projekta iz 6 OŠ s područja Vinkovaca i 7 škola s područja Vukovarske županije
PROJEKTOM će se osigurati 196.175 obroka za 1275 korisnika projekta iz 6 OŠ s područja Vinkovaca i 7 škola s područja Vukovarske županije

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia