Večernji list - Hrvatska

Njemačka tvrtka zadužena za veliki projekt aglomeraci­je Nin-Privlaka-Vrsi

- Frane Šarić

Direktor virske komunalne tvrtke Vodovod Vir Hrvoje Bašić stavio je potpis na ugovor s tvrtkom Ludwig Pfeiffer Hoch und Tiefbau GmbH & Co.KG iz Njemačke, čime je okončan posao na odabiru izvođača radova na izgradnji kanalizaci­jske mreže, crpnih stanica, podmorskog ispusta i sanacije vodovodne mreže aglomeraci­je Nin-Privlaka-Vrsi.

Taj je ugovor direktor Bašić potpisao s direktorom njemačke tvrtke Ludwigom Hochom, a cijeli je posao zaključen iznosom od 346 milijuna kuna bez PDV-a (više od 430 milijuna kuna) te uključuje poslove na gradnji sustava javne odvodnje aglomeraci­je Nin-Privlaka-Vrsi, izvještava­ju s Vira

Sustav se sastoji od 102 kilometra gravitacij­ske i tlačne kanalizaci­je, 34 crpne stanice, 32 kilometra sanacije vodovoda i podmorskog ispusta ukupne dužine 4,4 kilometra, od čega je podmorski dio dužine 3,2 kilometra te završava u moru između Zatona i Nina. Svečanosti potpisivan­ja ugovora o izvođenju radova nazočili su, kako su nas izvijestil­i s Vira, gradonačel­nik Grada Nina Emil Ćurko, načelnik Općine Privlaka Gašpar Begonja, načelnik Općine Vrsi Luka Perinić, zamjenik načelnika Općine Vir Antonio Vučetić, predstavni­k nadzora radova iz tvrtke IGH Aleksandar Šarić, predstavni­k izvođača Josip Križanac, predstavni­k Vodovoda Vir Ivan Magaš, pročelnik Grada Nina Jozo Mustać i pročelnik Općine Vrsi Marko Rončević.

Završetak radova očekuje se u svibnju 2022. godine.

– Inače, tvrtka Ludwig Pfeiffer Hoch und Tiefbau GmbH & Co.KG osnovana je početkom 1930-ih s naglaskom na vodoopskrb­u i odvodnju otpadnih voda, a riječ je o obiteljsko­m poduzeću koje trenutačno posluje u više od 30 zemalja širom svijeta. Ludwig Pfeiffer Hoch und Tiefbau specijaliz­irao se za gradnju cjevovoda za pročišćava­nje otpadnih voda te sustave vode i grijanja, koristeći tehnologij­u otvorenog kroja i bez iskopa. Njemačka tvrtka također je specijaliz­irana za popravak i rehabilita­ciju cjevovodni­h sustava, kao i za projektira­nje i gradnju postrojenj­a – izvijestil­i su s Vira.

 ??  ?? POTPISIVAN­JE UGOVORA Direktor Bašić (lijevo) s direktorom njemačke kompanije i predstavni­cima Nina, Privlake i Vrsi
POTPISIVAN­JE UGOVORA Direktor Bašić (lijevo) s direktorom njemačke kompanije i predstavni­cima Nina, Privlake i Vrsi

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia