Večernji list - Hrvatska

Lučka uprava planira povećati prihode za osam posto

- Majda Mikulandra

Zadarski župan Božidar Longin, na 14. sjednici kolegija župana dao je suglasnost na Godišnji program rada i plan razvoja luka te Financijsk­i plan Županijske lučke uprave Zadar za 2019. ŽLU Zadar konstantno povećava vlastite prihode, a ove je godine planira povećanje od 8 posto. Predstoje i brojna ulaganja u lučku infrastruk­turu vrijedna 35 milijuna kuna.

– ŽLU Zadar planira prihode od 17,041.511 kuna i to najviše od lučke pristojbe, lučke naknade i naknade od koncesija – rekao je ravnatelj Davor Škibola i dodao kako je to više od 74% prihoda od vlastite djelatnost­i.

– Od lučkih pristojbi planiramo uprihoditi oko 8,2 milijuna kuna. Na otocima zapošljava­mo sve više lučkih nadzornika, ovo ljeto to proširujem­o Istom kako bismo osigurali kvalitetni­ju uslugu. Za dva mjeseca na Istu će biti završen posao oko lukobrana čime će se poboljšati infrastruk­tura i sigurnost za dolaske većih jahti, stavili smo solarnu rasvjetu u najveću luku u Salima, a očekujemo i potpis ugovora za opskrbu gorivom u Zaglavu i luci Kosirača na Istu – najavio je Škibola te istaknuo kako su iz državnog proračuna zatražili dodatna sredstva za uređenje lučke infrastruk­ture u pet luka – Jazine, Vinjerac, Pakoštane, Silbu i Mrljane.

– S Gradom Zadrom potpisali smo ugovor o ulaganju od milijun kuna u Jazine. Nadamo se da će tamo uskoro doći bager kako bismo imali jednu od najljepših luka na Jadranu – zaključio je Škibola.

 ??  ?? DAVOR ŠKIBOLA, ravnatelj Županijske lučke uprave Zadar ističe kako slijede brojna ulaganja u lučku infrastruk­turu vrijedna 35 milijuna kn
DAVOR ŠKIBOLA, ravnatelj Županijske lučke uprave Zadar ističe kako slijede brojna ulaganja u lučku infrastruk­turu vrijedna 35 milijuna kn

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia