Večernji list - Hrvatska

Žapci žele popraviti dojam u Ligi prvaka, a i Jug je izazov

Sport

- (Anton Filić)

Ono što su susreti Reala i Barcelone u španjolsko­m nogometnom prvenstvu, to su i susreti Mladosti i Juga u hrvatskom vaterpolu. “El Clasico”, ili, bliže hrvatskom, “vječiti derbi”. Jedan takav gledat ćemo večeras u 20.30 sati (Arenasport), ovaj put u Ligi prvaka. Ulazak na bazen uza Savu besplatan je, pa je to prilika za vaterpolsk­e sladokusce da dođu na svoje.

- Jug se diže, ali i mi imamo obvezu i želju da popravimo dojam u Ligi prvaka, gdje smo nespretno i nesretno ostali malo dužni. Nadam se dobroj igri i pobjedi - istaknuo je trener Mladosti Zoran Bajić.

Jasno i jugaši imaju svoju računicu, žele sačuvati prvo mjesto u skupini. Sidraš Luka Lončar, jedan od dvojice najboljih hrvatskih vaterpolis­ta, inače bivši mladostaš, kaže:

- Već smo pet puta igrali s Mladosti ove sezone i svaki put je bilo neizvjesno do samog kraja. Dobro se poznajemo i velikih tajni među nama nema. Mladostaši igraju snažno, na granici isključenj­a i morat ćemo naći način kako se oduprijeti takvom načinu igre. Vjerujem da smo plivački jači i brži i tu vidim ključ uspjeha. Nama je ova utakmica iznimno važna jer bi nam pobjeda najvjeroja­tnije osigurala prvu poziciju u skupini.

Na tablici skupine B u vodstvu je Jug s 22 boda, Verona ima 16, Olympiakos i Szolnoki po 12, a Mladost je peta s osam bodova. SVEUČILIŠT­E U ZAGREBU SVEUČILIŠT­E U ZAGREBU FAKULTET STROJARSTV­A I BRODOGRADN­JE METALURŠKI FAKULTET Zagreb, Ivana Lučića 5 Sisak, Aleja narodnih heroja 3

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia