Večernji list - Hrvatska

Nakon ozljede me krenulo OTIŠLI SU PRVO PREDNJI KRIŽNI KOLJENA, PA PRST...

- Damir Mrvec

Ante Gadža (26), rukometaš našičkog Nexea, igra svoju najbolju sezonu u karijeri. – Istina, potpisujem. Konačno me krenulo u Našicama nakon niza pehova koji su mi se dogodili – istaknuo je Ante. Otkako se prije osam mjeseci rodila kćerkica, igrate sve bolje i bolje. – Tako ispada – naglasio je. Oženio se Osječankom Petrom koju je upoznao dok je igrao za Umag. Inače, suprugin otac je Vlatko Kalapoš, jedno vrijeme predsjedni­k ŽNK Osijek, a bio je i psiholog u rukometnoj reprezenta­ciji, Ivanu Ljubičiću, Duji Draganji... – Moj život trenutačno se svodi na rukomet i obitelj. Svaki slobodni trenutak provodim s kćerkicom. Moram je često voditi u rodni Ivanić-Grad jer baka i djed ne mogu dugo a da ne vide unučicu. Iskreno, malo sam se bojao hoću li se naspavati jer je dobro poznato kako mala djeca plaču po noći, no moja bebica je baš dobra i puno spava – rekao je Ante.

Teško je bilo pored Balića

Ali ne spava Ante, barem ne na terenu. – Konačno sam prvi srednji vanjski u klubu. Kada sam prvi put došao u Našice, kod Zdenka Kordija nisam nikako igrao. Stalno sam bio na klupi, a prednost su tada dobivali Sokolić i Jurjević. Onda je sljedeću sezonu došao Slovenac Špiler. Kada je za trenera došao Hrvoje Horvat, konačno sam dočekao pravu priliku – istaknuo je Gadža. Ali ove sezone je došao i sjajni srednjak iz francuske lige, Vozab. – Dobro, on više igra kada se trener odluči na igru sedam na šest. Tu je on pravi majstor. Trenutačno je ozlijeđen, ali brzo će se oporaviti. Prve rukometne korake napravio je u Ivanić-Gradu, a s njim je u generaciji bio Domagoj Pavlović, hrvatski reprezenta­tivac koji se trenutačno oporavlja od ozljede, inače član njemačkog Melsunge- na. – Domagoj i ja igrali smo zajedno tri godine u mlađim dobnim kategorija­ma. Onda sam otišao u Dugo Selo koje je u to vrijeme bilo kadetski prvak Hrvatske. Tamo sam igrao s Antom Kalebom. Domagoj je još neko vrijeme ostao u Ivanić-Gradu. Put ga je onda odveo u PPD Zagreb. – Igrao sam za drugu momčad jer bilo je nemoguće ući u prvu momčad u kojoj je tada primjerice igrao Ivano Balić. U to vrijeme u Zagrebu su se više oslanjali na iskusne, provjere igrače, dok mlađima nisu davali prave prilike. Kako sam htio igrati, otišao sam u Medveščak s kojim sam bio prvi u 1. B ligi i plasirali smo se u Premijer ligu.

Nadam se reprezenta­ciji

Novi iskorak u karijeri bio je odlazak u Umag gdje je odigrao jako dobru sezonu. Tako dobru sezonu da je ubrzo stigao poziv Nexea, u to vrijeme drugog kluba po kvaliteti u Hrvatskoj. U međuvremen­u klub je “narastao” do ozbiljnog suparnika zagrebašim­a ove sezone. – Eto, ide nam dobro na četiri fronta. U SEHA Gazprom ligi prvi put u povijesti kluba osigurali smo odlazak na završni turnir, a na dobrom smo putu da u Kupu EHF–a ponovimo lanjski uspjeh kada smo izborili četvrtfina­le. – istaknuo je Gadža. Može li Nexe uzeti neki domaći trofej ove sezone? – Vidjet ćemo. Daleko smo još od tih utakmica – reći će oprezno srednji vanjski Našičana. U reprezenta­ciji je bio član kadetske i juniorske reprezenta­cije, ali nikad nije otišao ni na jedno veliko rukometno natjecanje. – Trebao sam ići na Juniorski EP u Tursku 2012. kada smo osvojili srebro. No dogodila se ozljeda koljena na pripremama i nisam otišao – istaknuo je Gadža. U toj generaciji igrali su primjerice Pavlović, Obranović, Šime i Filip Ivić, Vranković, Mandalinić, Buvinić, Sršen, Šušnja – sve redom bivši ili čak sadašnji hrvatski reprezenta­tivci. – Naravno da se još uvijek nadam pozivu u seniorsku reprezenta­ciju Konkurenci­ja na mjestu srednjeg vanjskog je jaka, ali ću se potruditi da se dobrim igrama nametnem izborniku – zaključio je Gadža.

 ??  ?? Na mjestu srednjeg vanjskog Gadža u Našicama igra uz Vozaba
Na mjestu srednjeg vanjskog Gadža u Našicama igra uz Vozaba
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia