Večernji list - Hrvatska

Donna opet bolja od Konte, smiješi joj se novi plasman karijere

Još jedan dobar tjedan za naš tenis, u Acapulcu su do polufinala stigli Vekić i Mektić

- Anton Filić

Donna Vekić nastavila je s fantastičn­im igrama u 2019. godini a izvedbe na terenu prate i rezultati. Na WTA turniru u Acapulcu ušla je u polufinale, treći ove sezone, nakon Brisbanea i St. Peterburga.

U četvrtfina­lu je sa 6:3, 7:5, nakon sat i 27 minuta igre, pobijedila Britanku Johannu Kontu, 45. tenisačicu svijeta, i u njihovu šestom međusobnom dvoboju stigla do treće pobjede.

Prvi puta s Yafan Wang

Način na koji je 22-godišnja Osječanka stigla do pobjede nad pet godina starijom suparnicom - i nekadašnjo­m članicom Top 10 - pokazuje da je Donna zrela za daljnji napredak. Ovom je pobjedom u poretku uživo osigurala povratak na 26. mjesto, što je sasvim blizu njezina najboljeg plasmana - 25. pozicije na WTA listi. A njega bi dosegla, pa čak i preskočila, ako bi u dvoboju za finale bila bolja od Kineskinje Yafan Wang, 65. na WTA listi, s kojom se mlada Osječanka dosad nije sastajala.

Hrvat i Španjolac već 23.

U istom gradu, ali u konkurenci­ji muških parova, do polufinala je stigao i Nikola Mektić. On i Španjolac Marcel Granollers (bivši partner Ivana Dodiga) igraju uistinu odlično, iako im je ovo tek drugi zajednički turnir. U prvom su, podsjetimo, stigli do polufinala Rotterdama (poraz od Chardyja i Kontinena), a sada su do polufinala stigli nakon 6:4, 6:4 pobjede nad Šveđaninom Lindstedto­m i Amerikance­m Tiafoeom.

Očekivalo se da će Hrvat i Španjolac imati teži posao protiv Šveđanina i Amerikanca, ali oni su zbilja posao odradili rutinski. Što znači da sve ne bi trebalo završiti na ovome, imaju velike izglede za plasman u finale pa čak i za osvajanje turnira. Jer među četiri polufinaln­a para više nema nositelja, a suparnici za finale Mektiću i Granollers­u bit će Amerikanac Austin Krajicek i Australac Artjom Sitak.

I sa samo dva zajednička nastupa Mektić i Granollers već su na 23. mjestu kombinacij­a u poretku za završni Masters. Bolje od njih od naših zasad stoje samo Ivan Dodig i Francuz Roger-Vasselin koji su na 14. mjestu.

MEKTIĆ JE DRUGI PUT NASTUPIO S GRANOLLERS­OM I OPET UŠAO U POLUFALE

 ??  ?? Donna je novom pobjedom nad Kontom izjednačil­a omjer u pobjedama IZJEDNAČIL­A NA 3:3
Donna je novom pobjedom nad Kontom izjednačil­a omjer u pobjedama IZJEDNAČIL­A NA 3:3
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia