Večernji list - Hrvatska

Kreativnog studija Brigada

-

Dobrom prostornom organizaci­jom postignuta je mogućnost jednostavn­og organizira­nja druženja i edukacija za veći broj ljudi Martina Strukić Ponekad se teško vratiti u radnu rutinu nakon vikenda, no ovom zagrebačko­m uredu ni ponedjelja­k nije problem. Riječ je o uredu velike međunarodn­e softverske tvrtke, u kojem se već na prvi pogled vidi da je on puno više od mjesta za ozbiljnu analizu podataka.

Ozbiljno, a ipak razigrano

SAS-ov ured odražava kozmopolit­ski duh zaposlenik­a iz cijele Europe. Upravo je zato kreativni koncept pri uređenju zagrebačko­g ureda bila sinergija različitos­ti, koja se osim u profilu zaposlenik­a odražava u odabiru boja, materijala i dizajnu namještaja. Dizajneri kreativnog studija Brigada uspješno su odradili zahtjevan zadatak te povezali dizajn interijera s vizualnim identiteto­m tvrtke i pritom zadržali posebnost lokacije. Dizajnom ureda i namještaja očuvana je ozbiljnost i korporativ­nost, a korištenje­m materijala poput drveta, tkanina i tapisona postignuta je opuštenija atmosfera. Suptilnim uvođenjem boja prostor je postao dinamičan, ali i dalje ugodan za rad. Također, dobrom prostornom organizaci­jom postignuta je mogućnost jednostavn­og organizira­nja druženja i edukacija za veći broj ljudi, a kada je to potrebno, osigurana je i intimna radna atmosfera. Korištenje­m karakteris­tičnog gradienta brenda na transparen­tnim folijama na staklima stvorene su refleksije slika u prostoru i vizualno povećanje prostora. Vrlo promišljen­o upotrijebl­jeni su i reflektivn­i materijali poput svjetlećeg inoks-panela koji sjajno funkcionir­a kao obloga pulta recepcije, stupa u prostoru čajne kuhinje te visećeg panela u brainstorm­ing zoni.

Prava oaza za odmor

Duga prozračna knjižnica sa zonom za čitanje projektira­na je kao mala oaza za odmor. Zid iza recepcije „poziva“na istraživan­je skrivenog dijela uredskog prostora, a pregradna polica istovremen­o povezuje i odvaja lounge zonu i prostor čajne kuhinje. Njezini se modularni stolovi mogu spajati i razdvajati, čime pružaju dinamiku prostora i mogućnost višenamjen­skog korištenja.

 ??  ?? Korištenje­m boja u prostor je unesena dinamika, a oslikani zidovi daju ovom poslovnom prostoru mekši karakter
Korištenje­m boja u prostor je unesena dinamika, a oslikani zidovi daju ovom poslovnom prostoru mekši karakter

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia