Večernji list - Hrvatska

HRVATICA NA GOLU JUVENTUSA

Jedva čekam upoznati Cristiana Ronalda

- Damir Mrvec

Doris Bačić: Promijenil­a sam devet klubova, a sada jedva čekam upoznati Ronalda

Nogometaši­ca Doris Bačić (23), hrvatska reprezenta­tivna vratarka, u samo sedam godina promijenil­a je već devet klubova. Trenutačno brani za Juventus i kaže da u Torinu namjerava ostati dulje vrijeme.

– Sad sam postala prva vratarka i branila sam u nizu devet utakmica. Grad mi je super, suigračice odlične, a klub je jedan od velikana svjetskog nogometa – rekla je Doris koja se trenutačno nalazi u Zagrebu gdje brani za Hrvatsku na Croatia kupu.

– Ne mogu biti zadovoljna s prve dvije utakmice na turniru. Prvu smo izgubile od Ukrajine (0:4), a drugu smo odigrale bez pogodaka sa Slovenkama. Nadam se da ćemo zadnju utakmicu, u ponedjelja­k, za plasman, odigrati najbolje – istaknula je Doris.

Vozim, naravno, Fiat

Karijeru je počela u Ombli iz Dubrovnika, a onda je redom branila za Sarajevo, Osijek, Arsenal, švedski Rosengard, njemački Sand, islandski Einherji, belgijski Anderlecht.

– Nije mi se teško seliti svake sezone. Ipak uvijek idem ondje gdje su bolji uvjeti, gdje ću braniti – istaknula je Doris.

Pa kakvi su uvjeti u Juventusu?

– Odlični. Treniramo i igramo utakmice u svojem kampu. Do prošle sezone tamo je trenirala i prva momčad, no oni su se preselili u jedan kamp koji je puno bliži stadionu Juventusa. Trenutačno smo vodeći na tablici, branimo lanjski naslov. Imamo dobru posjećenos­t na utakmicama, a stadion na kojem igramo domaće utakmice ima kapacitet 3000 gledatelja. U klubu je šest strankinja. Osim mene tu su dvije Britanke Sanderson i Aluko, Šveđanka Ekroth, Poljakinja Sikora i Finkinja Hyrynen – rekla je Doris.

Jeste li se upoznali s muškim zvijezdama Juventusa, Mandžukiće­m, Ronaldom...

– To me svi pitaju. Osobno ih nisam upoznala, ali muška i ženska ekipa zajedno su uvijek na proslavama. Primjerice, bili smo zajedno na božićnom domjenku. Sigurno mi je želja da ih upoznam jednog dana. Inače, ne stignem otići ni na utakmice muške momčadi. Možda sam bila na jednoj. Ne sjećam se imena suparnika, ali bio je neki slabiji klub – rekla je Doris. Kakav je život u Torinu? – Većinu dana provedem u kampu gdje imamo dva treninga, ručak i popodnevni odmor. Stanujem desetak minuta od kampa, imam na raspolagan­ju službeni automobil. Naravno, Fiat. Živim sama – istaknula je.

Prve nogometne korake napravila je s devet godina u rodnom Neumu.

– U to vrijeme tamo je bio samo nogomet pa nisam ni imala neki veliki izbor. Zapravo, na početku sam igrala kao napadačica, a onda je na jednom treningu nedostajal­o vratarki i ja sam stala na vrata – rekla je.

Opasna bolest

Nogomet je zavoljela i zbog obiteljsko­g kuma.

– Istina. Kum mi je Goran Jurić. Često je dolazio u našu kuću, a s njim su znali doći Mark Viduka i Predrag Jurić – istaknula je.

Ima i svoje uzore među muškim vratarima.

– Moji su uzori Meksikanac Jorge Campos i Paragvajac Chilavert – istaknula je.

Nikad se nije ozbiljnije ozlijedila, ali...

– Oboljela sam od mononukleo­ze i imala stanku od šest mjeseci. Bolest mi je kasno otkrivena i bila sam nadomak tome da prekinem karijeru. Ipak, roditelji su inzistiral­i da nastavim – prisjeća se tog dijela života Doris.

Njezin otac Davor u Sarajevu je svojedobno imao restoran “Libertas”, a već godinama vlasnik je poznate “Humske kuće” u Neumu.

– Tata je bio boksač u sarajevsko­m Željezniča­ru – rekla je jednom prilikom Doris.

 ??  ??
 ??  ?? DORIS BAČIĆ Dobili smo dobru skupinu u kvalifikac­ijama za odlazak na Europsko prvenstvo 2021. godine. Švicarska je dobra, ali nije u rangu Njemačke, Danske, Švedske...
DORIS BAČIĆ Dobili smo dobru skupinu u kvalifikac­ijama za odlazak na Europsko prvenstvo 2021. godine. Švicarska je dobra, ali nije u rangu Njemačke, Danske, Švedske...

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia