Večernji list - Hrvatska

Hrvatska se od tema prošlosti uspjela okrenuti budućnosti

- Ljubica Gatarić

Večernji list je prije dvije godine izdvojio devet područja ključnih za razvoj i budućnost zemlje u kojima moramo postići preokret u odnosu na dotadašnju politiku ako želimo držati korak sa svijetom i bolju budućnost za našu djecu. Kao vodeći medij u zemlji angažirali smo ugledne stručnjake koji su dali pregled stanja u svakome od izvojenih područja te rješenja koja će nas dovesti do poboljšanj­a.

Javna uloga Večernjeg lista

Nakon prve mega konferenci­je koja je održana u ožujku 2017. godine, a u koju smo uključili i naše čitatelje poklonivši im knjigu s radovima naših glavnih analitičar­a, svaku smo temu dodatno raspravili s nizom stručnjaka i javnih djelatnika na pojedinačn­im konferenci­jama, te smo uvjereni da su se neka od rješenja koja su se čula na Večernjako­vim radionicam­a pretočila i u konkretne odluke hrvatskih vlasti.

Od tada je Večernji list organizira­o više desetaka konferenci­ja u čijem je radu sudjeloval­o više stotina stručnjaka različitih profila, a sve su njihove rasprave i izlaganja bili dostupni Večernjako­vim čitateljim­a, gledatelji­ma i slušatelji­ma preko niza medijskih platformi i izdanja koje njeguje naša kuća.

– Smatram da je naša javna uloga i odgovornos­t da potaknemo raspravu o najvažniji­m društvenim temama i sudjelujem­o u kreiranju rješenja. Podsjetio bih da je prije dvije godine hrvatski javni prostor bio zakrčen povijesnim temama, dok se danas, dobrim dijelom i zahvaljuju­ći nastojanji­ma Večernjeg lista, sva pažnja usmjerava na demografsk­e probleme, razloge iseljavanj­a, obrazovni program, načine kako povezati resurse koje imamo i iz njih izvući maksimum – komentira Dražen Klarić, glavni urednik Večernjeg lista uoči današnje reprize na kojoj ćemo pokušati dati odgovore na pitanja gdje smo danas i što smo postigli u dvije godine. Na istom mjestu i s istim povodom da doprinesem­o boljitku zemlje očekuje nas niz izlaganja. Demografsk­e teme i dileme predočit će nam Anđelko Akrap, Boris Jokić govorit će o obrazovanj­u u digitalnom društvu, Dragan Lozančić dat će novi osvrt o nacionalno­j sigurnosti, Pero Maldini podsjetit će u kakve nas sve zamke uvodi domaći politički sustav. Goran Granić iznova će podsjetiti zašto je energetika u fokusu globalnih kretanja, Da-

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia