Večernji list - Hrvatska

Od 4. do 26. ožujka besplatni pregledi kože po gradovima

- (jpb)

Zagrebačka županija i ove će godine sa 70.000 kuna financirat­i preventivn­i program ranog otkrivanja zloćudnih tumora kože koji će provoditi dermatoven­erolozi iz Specijalne bolnice Naftalan u prostorija­ma Ljekarni Zagrebačke županije, a termini se rezerviraj­u telefonski.

Provedba programa počinje danas. Prva je na redu Velika Gorica, a pregled se može obaviti na Trgu Petra Krešimira IV. Stanovnici Velike Gorice pregledat će se moći i 12. ožujka u Ulici kralja Zvonimira, ali i 19. ožujka u Ulici Matice hrvatske bb. Program će se 11. ožujka provoditi u Kupljenovu u Ulici Matije Gupca 60, a 18. ožujka u Strmcu Samoborsko­m u Ulici kralja Tomislava 3. Bregana je na redu 19. ožujka, a program će se provoditi u Samoborsko­j 12. Stanovnici Svetog Ivana Zeline pregledati se mogu 25. ožujka u Donjozelin­skoj 109, a dan poslije na redu su stanovnici Svete Nedelje na lokaciji Ribnjak bb.

Zagrebačka županija ovaj program provodi šest godina zaredom, a interes stanovnika raste. Prema izvješću Specijalne bolnice Naftalan, prošle su godine pregledane 562 osobe od kojih je na daljnju obradu upućeno njih 76, dok je kod 15 osoba izražena sumnja na karcinom kože. Inače, redoviti pregledi kože s ciljem otkrivanja zloćudnih tumora kože u što ranijem stadiju otvaraju mogućnost izlječenja.

 ??  ?? PREMA PODACIMA NAFTALANA prošle su godine pregledane 562 osobe, a na daljnju obradu upućeno ih je 76
PREMA PODACIMA NAFTALANA prošle su godine pregledane 562 osobe, a na daljnju obradu upućeno ih je 76

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia