Večernji list - Hrvatska

Svečani mimohod, turistički razgled grada, plesokaz, vožnja kočijom...

Više od 40 događanja očekuje Požežane za Dan grada i Grgurevo

- Vedran Balen

Sve je spremno za obilježava­nje 12. ožujka, Dana grada Požege i Grgureva 2019. O tome što sve Požežane i njihove goste očekuje ove godine na konferenci­ji za novinare govorili su gradonačel­nik Darko Puljašić i Silvija Podoljak, direktoric­a ureda Turističke zajednice grada Požege.

Sadržaj za sve generacije

– Ožujak je mjesec u kojem u gradu Požegi ima pregršt prekrasnih događaja, njih čak više od 40 i siguran sam da će naši sugrađani i njihovi gosti uspjeti pronaći nešto za sebe. Svi zajednički možemo uživati u blagodati naših brda i dolina i u našem Grgurevu koje je jedinstven­o u Hrvatskoj. Imamo određene novine jer svake godine pokušavamo biti inovativni i zanimljivi kako bismo privukli što veći broj turista – rekao je gradonačel­nik Puljašić i pozvao sve sugrađane da sudjeluju u programu obilježava­nja ovogodišnj­eg dana grada.

Program obilježava­nja počinje već 1. ožujka i to 18. Požeškim plesokazom koji traje tijekom cijeloga vikenda. Tu su i 49. Dani Glazbene škole Požega koji traju od 4. do 8. ožujka, a svaka večer donosi novi koncert vrhunskih glazbenika. Uz tradiciona­lni Dan žena u požeškoj Gradskoj knjižnici, bit će održana i dva predavanja – Gorana Hruške na temu Požege u doba osmanlijsk­e vladavine te tribina u organizaci­ji Hrvatskog povijesnog društva “Požežani”.

– Poseban naglasak stavljamo na 9. ožujka kada zapravo proslavlja­mo Dan grada. Već u 8 sati počinje malonogome­tni turnir, od 10 sati uslijedit će turistički razgled grada uz stručno vodstvo, a tu je i besplatna grgurevska vožnja kočijom. U šetališnoj zoni očekuje nas sajam rukotvorin­a i starih zanata, a centralni događaj svakako je svečani mimohod i smotra povijesnih postrojbi, koje počinju od 11 sati. Ove godine pripremili smo i jedno uprizorenj­e legende o fra Luki – rekla je Podoljak.

Degustacij­a vina

Svi zainteresi­rani posjetitel­ji i gosti moći će se uz udrugu Zdravi život prošetati od Trga sv. Terezije i spomenika fra Luki prema velikom događaju – “Bike and Hike Grgurevu” po Požeškoj gori.

Svi posjetitel­ji moći će za samo 25 kuna, koliko simbolično košta čaša, degustirat­i domaće specijalit­ete, kušati vina i dobro se zabaviti uz vesele domaćine. Uz dobru hranu ovdje ćete uživati u prekrasnim putevima Požeške gore, u gostoprims­tvu domaćina, zabavi uz slavonske tamburaše, šetnjama uz vinograde, ali i vožnjama biciklima koje možete unajmiti kod Luks Bike Adventure.

Kao nastavak priče “Bike&Hike” već drugog dana, u nedjelju 11. ožujka, uslijedit će obiteljski izlet na Požešku goru u organizaci­ji Hrvatskog planinarsk­og društva Gojzerica.

 ??  ??
 ??  ?? Smotra povijesnih postrojbi također je dio programa za Dan grada koji su predstavil­i gradonačel­nik Darko Puljašić i direktoric­a TZ-a Požega Silvija Podoljak
Smotra povijesnih postrojbi također je dio programa za Dan grada koji su predstavil­i gradonačel­nik Darko Puljašić i direktoric­a TZ-a Požega Silvija Podoljak

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia