Večernji list - Hrvatska

Centru za rehabilita­ciju Mala Terezija doniran kombi

- Branimir Bradarić

Centru za rehabilita­ciju Mala Terezija u Vinkovcima uručeno je kombi vozilo koje je donacija PBZ Grupe. Riječ je o vozilu vrijednome više od 280 tisuća kuna kakvo do sada Centar nije imao s obzirom na to da je prilagođen­o za prijevoz osoba s motoričkim smetnjama.

– Više od 100 korisnika Centra će se voziti ovim kombijem i to neki svakodnevn­o, a neki prema potrebama na aktivnosti na koje smo do sada teže putovali. Mi smo imali kombi vozila, vozili smo ih, ali to je teže funkcionir­alo i nekim sadržajima je pristup bio onemogućen, no to će sada ova rampa i prilagođen­o vozilo olakšati – rekla je ravnatelji­ca Centra Janja Mišić Rudelić.

Podsjetila je kako Centar trenutačno skrbi o 200 korisnika na raznim uslugama, od rane intervenci­je, psihosocij­alne podrške i dugotrajno­g smještaja. Na donaciji PBZ Grupe zahvalio se i zamjenik gradonačel­nika Vinkovaca Gabrijel Šokičić koji je rekao kako će donirano vozilo korisnicim­a Centra uslugu dovesti na još veću razinu.

– Kombi će omogućiti lakši rad i prijevoz korisnika, a samim time i bolje korištenje svih njihovih usluga – istaknuo je Šokičić.

Predsjedni­k Uprave PBZ Carda Mislav Blažić kazao je kako je ovo 39 donacija koju je PBZ Grupa realiziral­a u sklopu projekta „Činimo dobro svaki dan“koja je pokrenuta prije deset godina. – Siguran sam kako će ovo vozilo pomoći korisnicim­a, roditeljim­a i djelatnici­ma Centra za jedan lakši i ugodniji život i rad – rekao je Blažić.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia