Večernji list - Hrvatska

Za radove na Gradskom groblju Dubrava 1,7 milijuna kn

- Branimir Bradarić

S ciljem podizanja funkcional­nosti, ali i poboljšanj­a izgleda Grad Vukovar je tijekom protekle dvije godine na uređenje Gradskog groblja Dubrava uložio 1,7 milijuna kuna.

– Napravljen­i su značajni pomaci s obzirom na to da je zbog ratnih razaranja, ali i neodržavan­ja tijekom proteklih godina bilo mnogo problema. U ovoj godini planiramo u daljnje projekte na groblju i oko njega uložiti 4,5 milijuna kuna – rekao je gradonačel­nik Vukovara Ivan Penava.

Po riječima direktora gradske tvrtke Komunalac Igora Štrangarev­ića tijekom protekle dvije godine sagrađene su i sanirane pristupne ceste ukupne dužine 150 metara. Sagrađeno je i 18 novih i sanirano 20 postojećih parkirnih mjesta. Provedena je i sanacija parkirališ­ne i parkovne rasvjete koja podrazumij­eva instalacij­u 14 stupova i rasvjetnih tijela. Obavljeno je i hortikultu­ralno uređenje u okviru kojega je zasađeno 400-tinjak stabala i primjeraka ukrasnog grmlja te je pripremlje­n teren za sjetvu trave od 2 hektara. Sagrađena su i dva nova grobna pojasa sa 134 grobna mjesta. Na ulaze su postavljen­e i videokamer­e, a implementi­rana je i mobilna aplikacija „Tražilica pokojnika“koja posjetitel­jima olakšava snalaženje na groblju. Tijekom 2019. predviđene su aktivnosti na izradi dokumentac­ije i ishođenju potrebnih dozvola za gradnju novih objekata mrtvačnice, dvorane za izlaganje na odru, prostorija za ispraćaj te prostora za prodaju cvijeća i pogrebne opreme.

 ??  ?? Gradonačel­nik Ivan Penava u obilasku uređenog groblja Dubrava rekao je i kako se u 2019. planira u daljnje projekte oko groblja uložiti 4,5 milijuna kn
Gradonačel­nik Ivan Penava u obilasku uređenog groblja Dubrava rekao je i kako se u 2019. planira u daljnje projekte oko groblja uložiti 4,5 milijuna kn

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia