Večernji list - Hrvatska

Hajduk lako do slavlja protiv Intera, Jairo poput Ronaldinha

Bez dramatike Splićani su bez većih problema došli do pobjede 3:1 u Zaprešiću. Štoviše, domaćin je počasni pogodak zabio tek u nadoknadi U samo pet minuta Hajduk je postigao dva pogotka, a oba je postigao Brazilac Jairo. Prvi volejom, a drugi nakon dribli

- Damir Mrvec// Zaprešić

Neobično uvertiru imao je susret između Intera i Hajduka u Zaprešiću. Navijače gostiju, Torcidu, umalo su dočekale stolice namazane izmetom. Srećom, organizato­ri su na vrijeme uočili nečiju očito neukusnu šalu i počistili nered. Tako su Torcidu dočekali uglancani stolci.

– Za mene se nije dogodilo ništa senzaciona­lno. Mi smo napravili sve da goste dočekamo kako dolikuje. Koliko se sjećam, nijedna gostujuća skupina navijača nije se nikad žalila nakon susreta na našem stadionu – rekao je Branko, Laljak direktor zaprešićko­g kluba.

Hajduk se iskazao

A gostoljubi­vi su bili i domaći igrači. Odmah od prve minute odlučili su se braniti, povukli su se na svoju polovicu i čekali. Što su čekali? Možda da susret završio 0:0. Njima bi bod bio velik kao neboder. No, nešto se pitalo i Hajduk, koji kao da je vidio lak plijen. Igrači su jurnuli odmah po pogodak i nakon dva promašaja stigla su dva brza. U samo pet minuta Hajduk je postigao dva pogotka. A oba je postigao Brazilac Jairo. Prvi volejom na dodavanje Juranovića, a drugi driblingom, kojeg se ne bi posramili ni najbolji brazilski nogometaši poput Ronalda, Ronaldinha, Neymara... Rođen u Rio de Janeiru, nikad nije zaigrao u prvoj brazilskoj ligi. Bio je kratko u Botafogu, ali nije upisao nijedna nastup. Proigrao je i nazabijao se pogodaka tek kad je došao u Europu, gdje je, prije dolaska u Hajduk igrao za Trenčin, PAOK, Gianninu i Tiraspol.

Nakon što su primili dva pogotka domaćin je krenuo prema naprijed. Ipak malo prekasno. Da su tako igrali od početka, “žuti” bi u prvom poluvremen­u možda imali pokoju dobru priliku. Ovako, završili su poluvrijem­e bez udarca u okviru vrata. Netko će reći, pogodili su vratnicu. Istina, ali iz zaleđa.

U drugom poluvremen­u konačno smo dočekali Inter kakav je trebao biti od prve minute. U prvih pet minuta nastavka Rak i Kaluđerovi­ć imali su dobre prilike, oba šuta bila su u okvir.

– Ne tako davno uspjeli smo nadoknadit­i 0:2 protiv Hajduka u drugom poluvremen­u – prisjetio se Branko Laljak.

Nije ni završio rečenicu, a Haj- duk je iz kontre postigao treći pogodak. I tu je priči bio kraj. Da sve bude još gore za domaćina, teško se ozlijedio srpski stoper Tatomirovi­ć. Kod 0:3 Inter se pomirio sa sudbinom, povukli su se prema nazad kako ne bi primili još koji pogodak. Interov Borislav Tsonev u sudačkoj nadoknadi smanjio je na konačnih 1:3.

Torcida za No Name Boyse

Slavio je Hajduk, slavila je Torcida, koja je tijekom utakmice istaknula transparen­t na kojem su znakovi No Name Boysa, navijača Benfice, suparnika Dinama u osmini finala Europske lige. Ljubav navijača Hajduka i Benfice traje od tragedije iz 1994. godine kada su poginula tri portugalsk­a navijača nakon povratka s utakmice Hajduk – Benfica.

 ??  ?? HAJDUK je protiv Intera rutinski uzeo tri prvenstven­a boda
HAJDUK je protiv Intera rutinski uzeo tri prvenstven­a boda
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia