Večernji list - Hrvatska

Grad im za 170.000 kuna povećao proračun u 2019. godini

- (slš)

Za 170.000 kuna povećao je Grad Beli Manastir proračun Zajednice športskih udruga Grada Belog Manastira za ovu godinu. Novac kojim raspolažu dosegnuo je, tako, milijun i 170.000 kuna.

– I prošle nam je godine Grad povećao proračun, za 200.000 kuna. Kada sve zbrojimo, u posljednje tri godine to je uvećanje za gotovo 100 posto – započinje Ivan Zadravec, predsjedni­k Zajednice športskih udruga Grada Belog Manastira koja broji 24 člana, odnosno sportska kluba i udruge.

Upravo pišu projekt, zajedno s Gradom i županijsko­m športskom zajednicom, za Hrvatski olimpijski odbor, za kupnju novog kombija kojim će prevoziti belomanast­irske sportaše.

– Zahvalio bih Gradu na velikom razumijeva­nju i odličnoj komunikaci­ji, jer kad god i što god nam treba, izađu nam ususret. Prepoznali su da bez aktivnosti u sportu nije moguće ni društveno ni zdravstven­o biti na vrhuncu. Imamo više od 450 registrira­nih sportaša u Zajednici i "pokrivamo" gotovo sve sportove – nastavlja Zadravec. Organizira­ju svake godine školu plivanja, za predškolce i učenike nižih razreda. Najmanje su sugrađane učili i klizati.

– Imamo i zimsku malonogome­tnu ligu, koja traje dva do tri tjedna. Svakoga siječnja proglašava­mo i najbolje sportaše i sportašice, pojedinačn­o i selekcijsk­i – navodi. Financiraj­u se tako da im Grad Beli Manastir dodjeljuje sredstva, a Zajednica ih potom raspodjelj­uje udrugama i klubovima u svom sastavu.

 ??  ?? Ivan Zadravec na dodjeli priznanja sportašima Grada Belog Manastira
Ivan Zadravec na dodjeli priznanja sportašima Grada Belog Manastira

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia