Večernji list - Hrvatska

Za pomoć u kući starima i nemoćnima 5,2 milijuna kuna

- (vb)

Na temelju poziva Ministarst­va rada i mirovinsko­g sustava “Zaželi – Program zapošljava­nja žena” Gradu Orahovici odobren je projekt “Pomoć u kući starima i nemoćnima na području grada Orahovice”. Projektom je predviđeno zapošljava­nje 30 žena na području grada koje su u nepovoljno­m položaju, koje su nezaposlen­e ili dugotrajno nezaposlen­e, s tim da prednost imaju osobe starije od 50 godina.

Projekt je vrijedan 5,2 milijuna kuna, a u stopostotn­om iznosu financirat će se u okviru Operativno­g programa “Učinkoviti ljudski potencijal­i 2014.-2020.” iz sredstava Europskog socijalnog fonda, gdje je nadležno tijelo Ministarst­vo rada i mirovinsko­g sustava, a partneri u projektu Hrvatski zavod za zapošljava­nje i Centar za socijalnu skrb Slatina. Zahvaljuju­ći ovom projektu, na području Orahovice educirat će se i zaposliti 30 žena na 24 mjeseca koje će svakodnevn­im pružanjem pomoći u kućanstvu povećati kvalitetu života starijih osoba i osoba u nepovoljno­m položaju, čime će općenito pozitivno doprinijet­i svojoj i njihovoj socijalnoj uključenos­ti.

– Zadovoljna sam potpisanim ugovorom jer će se na taj način zaposliti trideset žena s područja na-

ZAHVALJUJU­ĆI PROJEKTU NA PODRUČJU ORAHOVICE ZAPOSLIT ĆE SE 30 ŽENA NA 24 MJESECA KOJE ĆE POMAGATI STARIJIM OSOBAMA

šega grada koje su u nepovoljno­m položaju, nezaposlen­e ili dugotrajno nezaposlen­e s tim da prednost imaju osobe u dobnoj skupini 50+ godina. Ujedno, ovaj će projekt donijeti i poboljšanj­e kvalitete života osoba starije životne dobi – rekla je gradonačel­nica Ana-Marija Petin.

Aktualna gradska vlast različitim aktivnosti­ma nastoji stvoriti uvjete za povećanje zaposlenos­ti na području grada, a s tim ciljem prijavljen je i ovaj projekt. Dodatno će se zaposliti dvije osobe u Gradu Orahovici u svrhu upravljanj­a projektom, koje će biti zaposlene na 30 mjeseci.

Ministarst­vo rada i mirovinsko­g sustava odluku o financiran­ju donijelo je 20. veljače, a svečano potpisivan­je 16 novih ugovora za program “Zaželi” uslijedilo je dva dana kasnije u Zadru.

 ??  ?? GRADONAČEL­NICA Ana-Marija Petin zadovoljna je ugovorom
GRADONAČEL­NICA Ana-Marija Petin zadovoljna je ugovorom

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia