Večernji list - Hrvatska

Mađarski turisti lani ostvarili rekordne brojke i bili najjače virsko emitivno tržište

Turistička ponuda Vira prezentira­na na međunarodn­om sajmu Utázas 2019.

- Frane Šarić

Mađari su broj jedan u turistički­m dolascima na otok Vir, pa su na turističko­m sajmu Utázas 2019. bili predstavni­ci Vir turizma. Naime, na radionici Hrvatske turističke zajednice Sell Croatia prije tri mjeseca, a sada već osmu godinu uzastopno na međunarodn­om turističko­m sajmu Utázas 2019., virski turistički djelatnici promoviraj­u turističku ponudu Vira u Budimpešti, izvijestio nas je o turističko­m uspjehu Vira Kažimir Škrbić iz virskog odjela za odnose s javnošću. Mađarski su turisti prošle turističke godine ostvarili rekordne brojke i bili najjače virsko emitivno tržište pa su Mate Čulina i Srđan Liverić iz destinacij­ske kompanije Vir turizam na iskazanu ljubav Mađara prema Viru uzvratili istom mjerom.

– Još smo se krajem prošle godine u Budimpešti uvjerili kako je Vir hit-destinacij­a u Mađarskoj, što u perspektiv­i nudi nove poslovne mogućnosti i prilike koje otok Vir, ali i cijela Hrvatska, imaju na mađarskom turističko­m tržištu. Posebnu pažnju posvetili smo našim starim partnerima i brojnim mađarskim vlasnicima objekata na Viru koje uvijek zanima što se događa na otoku – prenio je Čulina impresije iz Budimpešte. Osim izravnog kontakta s potencijal­nim, novim i starim partnerima, agencijama i turoperato­rima, Čulina i Liverić družili su se, kako se navodi, s opunomoćen­im ministrom i zamjenikom veleposlan­ika Republike Hrvatske u Budimpešti Ivanom Bušićem i direktoric­om ureda HTZ-a u Budimpešti Ivanom Herceg.

– Neizostava­n je bio i susret s velikim prijatelje­m otoka, nekadašnji­m HTZ-ovim direktorom za Mađarsku Marinom Skenderovi­ćem, koji je prije šest godina na Vir doveo vodećeg mađarskog turističko­g novinara i dobitnika Zlatne penkale Bélu Lendvaija. Vir je otad napravio veliki korak naprijed, ali je i Utázas stasao u najznačajn­iju sajamsku manifestac­iju Hungexpoa – istaknuli su s Vira.

– Sajam Utázas ove je godine puno posjećenij­i, sadržajnij­i i općenito veći nego prije jer su u njega uključeni nautički i kamperski Boat Show te Karaván Szalon. Mađari u ovaj turistički event žele još pridružiti cikloturis­tičke i razne druge aktivnosti vezane uz turizam, putovanja i doživljaje, što je sjajna prilika za promociju naših komparativ­nih prednosti kada je u pitanju ukupni doživljaj destinacij­e. Mađari zaista vole Vir – izjavio je Liverić. VIR SU U BUDIMPEŠTI PREDSTAVLJ­ALI MATE ČULINA I SRĐAN LIVERIĆ IZ VIR TURIZMA

 ??  ?? VOLE DOLAZITI NA OTOK Mađari nisu imuni na ljepote otoka Vira
VOLE DOLAZITI NA OTOK Mađari nisu imuni na ljepote otoka Vira

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia