Večernji list - Hrvatska

Štetu od bure službe su brzo sanirale

- (Frane Šarić)

– Brojna polomljena i iščupana stabla, prevrnute ograde i oštećenja na krovištima kuća, epilog su orkanske bure koja je krajem veljače zahvatila otok Vir i cijelu Dalmaciju. U međuvremen­u je na svima cestama i ulicama na otoku osiguran promet te su najvećim dijelom potpuno očišćene od stabala i grana koje je bura stoljeća – nazvana tako u medijima zbog najvećih zabilježen­ih udara u Dalmaciji – otkinula, polomila ili iščupala iz korijena – istaknuli su iz virske lokalne samouprave. No posljedice njezina udara još će se, ističu na Viru, dugo prepričava­ti.

– Teške su grane padale po krovovima, a oštećenja su zabilježen­a i na krovištu povijesne crkvice svetog Ivana Krstitelja na virskom groblju. Ondje je bura iščupala čak i nadgrobni spomenik – rekli su s Vira.

– Najviše je stradao Centar, ali je bilo većih oštećenja u Lučici, Marini, Kozjaku i drugim naseljima. Dečki su radili cijelu noć i do jutarnjih sati uglavnom su očistili sve ceste. Nakon toga počeli smo sređivati ostatke stabala koji su se nalazili pored cesta – izjavio je direktor Vir održavanja Marino Radović. – Djelatnici ovog općinskog poduzeća, zajedno s timovima iz Čistog otoka i općinskim komunalnim redarima, odradili su bespošteda­n i herojski posao na saniranju štete i posljedica udara orkanskog vjetra. U smjenama su se čistile ceste, uklanjala polomljena i iščupana stabla kako bi se promet virskim ulicama mogao odvijati bez poteškoća – naglasili su u virskoj lokalnoj upravi.

 ??  ?? Djelatnici Vir održavanja odmah su izišli na teren
Djelatnici Vir održavanja odmah su izišli na teren

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia