Večernji list - Hrvatska

Gaćina: Lijepo je što se svi okupimo

Sveti Martin treću godinu zaredom domaćin je prvenstva Hrvatske u stolnom tenisu na kojem se okupljaju naši najbolji igrači i igračice

- Damir Mrvec

Najbolji hrvatski stolnoteni­sači i stolnoteni­sačice okupili su se treći put u Svetom Martinu, na prvenstvu Hrvatske. Life Class Terme Sveti Martin prepoznale su stolni tenis kao jednog dugogodišn­jeg partnera.

– Svi igrači i igračice puni su hvale za uvjete koji ovdje imaju. Smještaj je jako blizu dvorane, što je jako važno jer ne gube puno vremena na transport, pogotovo kada se igra cijeli dan. U samoj dvorani je i velika teretana koja je igračima također na usluzi. Igra se na pet stolova, jer objektivno u dvoranu više ne stane – rekao je Zlatko Pospiš, predsjedni­k Hrvatskog stolnoteni­skog saveza.

Ne viđamo se često

Nakon duljeg vremena na prvenstvu Hrvatske nastupili su svi hrvatski reprezenta­tivci (Pucar, Kojić, Gaćina).

– Ne znam točno, ali mislim da imam već sedam ili osam naslova državnog prvaka. No, definitivn­o me čeka teži put nego lani, bit će zanimljivo. Drago mi je da su došli svi naši najbolji igrači, da se barem jednom godišnje svi okupimo. Ne viđamo se baš često, zato mi je i zanimljivo doći na državno – istaknuo je Gaćina koji se lako “prošetao” do finala, gdje ga čeka Tomislav Pucar.

U ženskoj konkurenci­ji najviše navijača imala je Petra Petek koja je došla kao branitelji­ca naslova.

– S obzirom na to da osvajam naslov svake dvije godine, znači da ovo nije moja godina ha, ha. Sigurno nisam na razini lanjske sezone kada sam osvojila gotovo sve turnire i državno. Ozljeda me izbacila iz ravnoteže, imala sam dosta poraza, neki su bili i neočekivan­i. Palo mi je samopouzda­nje, još vučem tu ozljedu i nikako da proigram – rekla je Petek koja se plasirala u finale gdje će igrati protiv Pavlović.

Veliki posao napravila je Petek u polufinalu kada je pobijedila Jeger s 4:3.

Ronald Redžep nadao se naslovu u konkurenci­ji mješovitih parova, ali...

– Lani sam osvojio s Mirelom Đurak, a ove godine trebao sam igrati sa Sun Yiayi, ali zbog problema na aerodromu u Düsseldorf­u ona nije stigla na prvenstvo.

– Imam sigurno više od desetak naslova, a igrao sam sa Šurbekom (starijim i mlađim), Primorcem, Karkovićem, Batinić, Jurinec, Đurak, Ramić... – prisjeća se organizato­r prvenstva Ronald Ređep, još uvijek vrlo aktivan igrač. Na rang-listi HEP Superlige predvodi kolonu igrača s 18 pobjeda i tek dva poraza.

Prvenstvu se vratio sjaj

– Drago mi je da ove godine igraju najbolji. Prvenstvo je dobilo naboj, vraća mu se sjaj i svake godine je sve bolje. Može se vjerovati da će pobijediti najizdržlj­iviji, jer je turnir bio dug i naporan s puno zgusnutih mečeva – zaključio je Redžep.

Lijep dojam ostavio je Ivor Ban, kadetski prvak Europe koji je dogurao do finala mješovitih parova, s Andrejom Pavlović. Igrao je Ban u četvrtfina­lu pojedinačn­og dijela protiv Gaćine. Izgubio je s 0:4, ali je u tri seta bilo izjednačen­o – gubio je dvaput s 8:11 i jednom 10:12.

 ??  ?? Andrej Gaćina smatra da je ove godine konkurenci­ja puno teža
Andrej Gaćina smatra da je ove godine konkurenci­ja puno teža

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia