Večernji list - Hrvatska

Ključ uspjeha je puno rada, truda, učenja i malo sreće

- Sara Smojver

Večernji list i časopis Zaposlena u siječnju su započeli najopsežni­ji projekt mentorstva – “Mentorstvo kao oblik networking­a među ženama”.

Cilj je podići svijest žena o važnosti ženskoga mentoriran­ja te ohrabriti jednu i drugu stranu da izvuku najbolje iz te dijade. Odabrane mentorice su snažna imena poslovnog svijeta u Hrvatskoj, a svojim iskustvom i savjetima pomagat će kandidatki­njama stjecati nove poslovne perspektiv­e.

Među njima je i Petra Uzorinac, direktoric­a preuzimanj­a neživotnih osiguranja u Allianzu Zagreb, koja je karijeru u osiguranju započela kao underwrite­r (eng. onaj tko preuzima rizik) pomorskih, transportn­ih i zračnih rizika, a onda nastavila djelovati na području odgovornos­ti, nezgode i imovine kao voditeljic­a odjela osiguranja, imovine, odgovornos­ti i neživotnog osiguranja osoba te potom postala i direktoric­a preuzimanj­a rizika.

– Kroz svoj radni put imala sam, i trenutačno imam, priliku mentorirat­i kolege na stručnom području – govori P. Uzorinac o svom iskustvu mentoriran­ja te dodaje da u timu ima i mladih kolega koji su netom došli s fakulteta te je kod njih opseg mentoriran­ja nešto širi jer ih je, osim tehničkih i stručnih znanja, bitno uputiti u pravila korporativ­ne komunikaci­je i ponašanja. Ukratko, uvesti ih u poslovni svijet.

Direktorsk­i posao donio joj je i priliku držanja stručnih edukacija i radionica unutar Allianza, a često je i predavačic­a na Konferenci­ji hrvatskih izvoznika te konferenci­jama Hrvatske udruge korporativ­nih rizničara. Kao najveća poslovna postignuća ističe uvođenje proizvoda iz područja osiguranja od odgovornos­ti na hrvatsko tržište te razvoj novih koncepata osiguranja u vidu cyber rizika.

Iako nikada nije imala mentora ili mentoricu, smatra da je “svaki mentor istodobno i učenik”, a imati mogućnost naučiti nešto novo o sebi i drugima i steći nove vještine – to su vrijed-

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia