Večernji list - Hrvatska

ČITATELJI SU SVAKO JUTRO NAŠ DVANAESTI IGRAČ

Voditelji Ivana Pevec i Marko Tomšić kažu da je tajna uspjeha u tome što nemaju tabua

- Božena Matijević

Mnogi koji vole Radio 101 svaku zoru započinju s “Jutrom bez cenzure” koje od 6 do 11 sati prštavo, šarmantno, suvereno i bez dlake na jeziku vode Ivana Pevec i Marko Tomšić.

Kako su medijske nagrade sve brojnije, što za vas predstavlj­a nominacija za nagradu koja postoji već 25 godina?

IVANA: S obzirom na to da sam u ovom poslu nešto manje od pet godina, najjača medijska nagrada koja postoji pet puta dulje stvarno je velika čast i golema motivacija. MARKO: Znači da sam bio klinac kada je ta nagrada pokrenuta, a sada, 25 godina kasnije, i ja sam nominiran u tom biranom društvu. Kao klinac nisam ni sanjao da je moguće biti dio tih ljudi koje slušaš na radiju ili gledaš na televiziji. Sada, kao velikom klincu, sama nominacija čini me sretnim i ponosnim te mi daje volju da se rano ustajem i odlazim na posao dok cijeli grad spava.

Kako biste vi definirali i opisali svoju emisiju te objasnili zašto se ona, i po čemu, razlikuje od ranojutarn­jih emisija na drugim radijskim postajama?

IVANA: Kao što i samo ime emisije kaže – “Jutro bez cenzure” – u stalnoj smo interakcij­i sa slušatelji­ma i, kad slušatelj nazove, ide ravno u eter, bez obzira na to što je rano jutro. Nerijetko telefon zazvoni u 6 ujutro da bi slušatelji nešto podijelili s nama ili nam samo zaželjeli “dobro jutro”. To je

MARKO: NAGRADA ĆE IĆI ONOME TKO DULJE OSTANE NA NOGAMA KAD POČNE SLAVLJE

taj poseban odnos sa slušatelji­ma, oni su doslovno naš, nogometnim žargonom rečeno, dvanaesti igrač. Bez njih nema ni nas. MARKO: Razlikuje se po tome što smo moja kolegica Ivana i ja jutarnja ekipa svaki radni dan u emisiji “Jutro bez cenzure”. Našim slušatelji­ma uvijek su otvoreni telefoni i mogu sudjelovat­i u raznim temama jer mi znamo biti i ozbiljni, ali ozbiljnost nam baš i ne stoji dobro. Razlikujem­o se i po tome što ne moramo vječno biti nasmiješen­i i veseli, imamo slobodu biti ono što jesmo. Razlikujem­o se po tome što možemo reći što mislimo bez ikakve cenzure naših šefova.

Skorašnja Večernjako­va ruža dodjeljuje se za postignuto u 2018. Po kojem posebnom “Jutru bez cenzure” pamtite tu prošlu godinu i zašto?

MARKO: Uffff... Svako jutro je posebno i uvijek drukčije. Teško bi bilo izdvojiti samo jedno. Bilo je tu svega. Zanimljivi­h gostiju, svirki uživo. Zanimljivo je bilo uživo tetoviranj­e kolegice Ifke, ulazak kroz prozor vatrogasac­a koji su nam dolazili na gostovanje i slušanje taksista kako ispod prozora komentiraj­u: “Kaj je Šaman zapalil radio?” IVANA: Bilo je tu svega, čovjek ne vjeruje koliko stane u jednu godinu. Izdvojila bih jutro tetoviranj­a uživo iz studija – i to naslijepo, kad sam se tetovirala s jednom slušatelji­com. Naravno, tu je i Svjetsko nogometno prvenstvo koje smo srčano pratili te prije odlučujuće utakmice s Engleskom primili poziv s britanskog BBC-a.

Osvojite li nagradu, gdje će ona stajati?

IVANA: Gdje? Tamo gdje kaže moj “šef”, Šaman. Šalim se. Sve ćemo se dogovoriti. Tjedan dana kod njega, tjedan dana kod mene. Stajat će negdje na počasnom mjestu na radiju kao velika čast i podsjetnik na nešto što smo ostvarili kolega Marko i ja te programska direktoric­a i ostala ekipa koja je svako “Jutro bez cenzure” s nama. MARKO: Ili kod Ivane ili kod mene. Dogovor je da nagrada ide onome tko dulje ostane na nogama kad slavlje počne. Bojim se jedino neriješeno­g rezultata. O tome bi se moglo čitati u novinama.

IVANA: TELEFONI NAM NERIJETKO ZVONE OD 6 SATI UJUTRO

 ??  ?? VODITELJI kažu da su ostvarili poseban odnos sa slušatelji­ma jer uvijek imaju dovoljno vremena i sluha za sve njihove probleme
VODITELJI kažu da su ostvarili poseban odnos sa slušatelji­ma jer uvijek imaju dovoljno vremena i sluha za sve njihove probleme
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia